"Πρώτα η ετοιμότητα και μετά ας δούμε τα... ταξίδια της Χιμπέρνιαν"

Ο 47χρονος προπονητής της Χιμπέρνιαν, Νιλ Λένον τοποθετήθηκε μετά την κλήρωση για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ όπου η ομάδα του αρχικά θα αντιμετωπίσει την Ρούναβικ από τα νησιά Φερόε κι εφόσον προκριθεί θα βρεθεί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στον 2ο προκριματικό γύρο.

Με τις πολλές εμπειρίες του από Ευρωπαϊκούς αγώνες, κυρίως ως παίκτης της Σέλτικ κι όχι τόσο ως προπονητής, δεν θέλησε να «τρέξει» πολύ τις σκέψεις του στο μέλλον μένοντας σε πρώτη φάση στα πρώτα παιχνίδια των «Χιμπς».

«Γνωρίζαμε εξ αρχής πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 12 του επόμενου
μήνα. Αυτό οφείλουμε να πετύχουμε μέσα από την προετοιμασία μας.
Τα πρώτα φιλικά που θα δώσουμε (Λίνιθλγκοου, Μπέργουϊκ και Μπλάκμπερν) είναι σαφώς προκειμένου να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικότητας και ταχύτητας.
Γνωρίζω πως πολλοί φίλαθλοί μας σκέφτονται τα… ταξίδια στους προκριματικούς γύρους αλλά σε πρώτη φάση ας προγραμματίσουμε αυτό στα νησιά Φερόε. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα συγκεκριμένα ματς διότι έχουν δει πολλά τα μάτια μας τέτοια εποχή κι εμείς ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα..» τόνισε μεταξύ άλλων στο επίσημο site του συλλόγου του Εδιμβούργου.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να νιώθουμε εφησυχασμένοι. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις σε αυτή τη χρονική περίοδο.
Όσοι σκέφτονται τα Ευρωπαϊκά ταξίδια ας έρθουν αρχικά στο πρώτο ματς με την Ρούναβικ στο Easter Road και μετά βλέπουμε τη συνέχεια..»

Στο Εδιμβούργο ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνονται εκδρομές (!!) των φίλων της Χιμπέρνιαν όχι μόνον για το ταξίδι στα νησία Φερόε αλλά και για αυτό της Τρίπολης στις 2 Αυγούστου έχοντας ως βασικό άξονα την εκδρομή στην Ελλάδα μέσω του θέρους!

Ο Λένον αντιλαμβάνεται τις διαθέσει των φιλάθλων όμως ήταν στον πάγκο των «Χιμπς» πριν δύο χρόνια όταν στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League η ομάδα του έχασε από την Μπρόντμπι στον πρώτο αγώνα (0-1) και παρότι νίκησε στην Δανία με το ίδιο σκορ, αποκλείστηκε στα πέναλτι «πληρώνοντας» την ανετοιμότητά της.

Αυτό θέλει να μην το ξαναζήσει κι ας σκέφτονται πολλοί Σκωτσέζοι φίλαθλοι από τώρα τη βόλτα τους κάτω από τον Ελληνικό ήλιο!
Keywords
Τυχαία Θέματα