Πρίντεζης: "Ακομα μια ευκαιρία με τον Μπίλι"

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε απολογισμό της σεζόν για τον Ολυμπιακό κια ξεκαθάρισε πως με την εικόνα που έδειξε η ομάδα του μετά τον Ιανουάριο δεν άξιζε να πάρει την πρόκριση έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, αποκάλυψε πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

-Τι σας έφταιξε τι πήγε
άσχημα;

"Για να είμαι ειλικρινής αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να είμαι εδώ σήμερα. Πρέπει να γίνει ένας απολογισμός μιας αποτυχημένης χρονιάς. Σίγουρα ο καθένας βάζοντας πρώτα τον εαυτό μου, πρέπει ν` αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κακά τα ψέματα η χρονιά δεν πήγε όπως περιμέναμε γιατί μέχρι τον Ιανουάριο ήμασταν αρκετά καλά αλλά μετά όντως υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Από τη μια θες να πεις πολλά από την άλλη δεν θες να πεις πολλά λόγια. Το θέμα είναι ότι πάντα σε άσχημες εμφανίσεις πάντα σε ήττες σίγουρα κάποια προβλήματα ή κάποια θέματα, διαιωνίζονται και θα γίνονται μεγαλύτερα στα αυτιά πολλών. Η αλήθεια είναι πως δεν καταφέραμε να παίξουμε το μπάσκετ που δείξαμε και μπορούσαμε να παίξουμε μέχρι το Γενάρη. Κανείς σαν παίκτης δεν ήταν έτσι όπως θα ήθελε, βάζω τον εαυτό μου πρώτο γιατί και γω τους τελευταίους 2.5 μήνες δεν ήμουν όπως θα ήθελα. Το λιγότερο και πιο ειλικρινές που μπορούμε να πούμε τόσο εγώ όσο και όλη η ομάδα είναι ένα μεγάλο συγνώμη και από τον κόσμο, τους ευχαριστούμε που μας στήριξαν φέτος για όσους ήρθαν για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν. Μια χρονιά τελείωσε άσχημα αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Όταν για δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη δεν καταφέρνεις να διεκδικείς κάτι καλύτερο τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό που θέλω να κρατήσω είναι μια η συγνώμη σε όλους στον κόσμο σε όσους ήρθαν στην ομάδα".

-Οι σχέσεις σας στα αποδυτήρια ήταν ταραγμένες;

"Ο μοναδικός λόγος που θελήσαμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα ήταν πως όλοι οι παίκτες μπορούν αν δεχτούν την οποιαδήποτε κριτική. Έτσι είναι το μπάσκετ έτσι είναι η Ελλάδα έτσι είναι ο αθλητισμός. Αλλά να δεχτείς κριτική πως η ομάδα δεν πάει καλά επειδή οι σχέσεις μας δεν είναι καλές είναι κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν ούτε σε μένα ούτε στον Μπίλι(Σπανούλη)ούτε σε κανένα παίκτη. Και είναι κάτι που φυσικά δεν είναι πραγματικότητα. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, σίγουρα τα προβλήματα θα διογκώνονται θα γίνονται μεγαλύτερα στα αυτιά όλων αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που είπα χθες ότι ευτυχώς η δυστυχώς τα προβλήματα ήταν μόνο αγωνιστικά, δεν καταφέραμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλαμε και πάντα όταν είσαι μέσα στο παρκέ, αφήνεις όλα τα προβλήματα στην άκρη, ότι και να υπάρχει και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες, κατά τη γνώμη μου δεν την αξίζαμε, όπως ήρθαν τα πράγματα αλλά αγωνιστικά και μόνο δεν ήμασταν η ομάδα που θέλαμε και ατομικά ο καθένας".

-Ο Μπλατ είπε πως θα πρέπει να γίνει καλύτερος σχεδιασμός και να κοιτάξει το πρωτάθλημα της Γιούρολιγκ και όχι το εγχώριο και ότι σας έκαναν κακό τα παράθυρα.

"Όταν τα πράγματα πάνε έτσι και τελειώνουν έτσι, θα ψάξεις να βρεις, δεν θέλω να τις πω δικαιολογίες αλλά πολλούς τρόπους με τους οποίους η ομάδα τελικά απέτυχε. Σίγουρα τα παράθυρα μας κόστισαν ένα παίκτη κομβικό, τον Στρέλνιεκς. Στην πιο κρίσιμη περίοδο πάλι με τραυματισμούς χωρίς να είναι δικαιολογία, δεν καταφέραμε στα πιο κρίσιμα σημεία και παιχνίδια να είμαστε πλήρεις και να παίξουμε όπως θέλουμε. Αυτό που μένει είναι πως τελειώνεις και η εικόνα στο τέλος και η εικόνα στο τέλος δεν αντικατοπτρίζει τον καθένα ξεχωριστά, σαν παίκτη αλλά και την ομάδα μας γενικότερα".

-Είσαι κουρασμένος ;Πιστεύεις πως πρέπει να σε βοηθήσει η ομάδα και να σε πλαισιώσει με άλλους παίκτες;

" Εμένα είναι χαρά μου που είμαι εδώ πέρα και στόχος αλλά και όνειρό μου ήταν να είμαι εδώ και να κερδίσω κάποιον τίτλο με την ομάδα και ακόμη μεγαλύτερο όνειρό να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Οτιδήποτε μου πουν, οποιοσδήποτε είναι ο ρόλος μου θα το κάνω με χαρά είτε είναι πέντε λεπτά είτε είναι 30 όπως ήταν φέτος. Είχα κάνει μια καλή προετοιμασία είχα δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου όλο το καλοκαίρι, είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχασα κανένα παιχνίδι, ήμουν σε όλα δόξα το Θεό, υγιής, αλλά δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο δεν ήμουν όπως θα ήθελα για να βοηθήσω την ομάδα και είναι κάτι που με βαραίνει πάρα πολύ".

-Η επόμενη μέρα Γιώργο για σένα και τον Ολυμπιακό;

" Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για την ομάδα αλλά θα ήθελα να παρουσιαστούμε καλύτεροι και ο καθένας να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα, όσο καλύτερα μπορεί με το σωστό ρόλο. Να είμαστε όλοι μαζί, να μας δοθεί μια ευκαιρία μαζί με το Μπίλι και τα` άλλα παιδιά, να βρεθούμε εδώ άλλη μια φορά παρέα, μακάρι και δύο αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που το κρίνουν αυτό, να πλαισιωθούν τα πράγματα όπως πρέπει και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά με όποιο ρόλο κρίνει ο προπονητής και η διοίκηση για μένα αλλά νομίζω το ίδιο ισχύει και για τον κάθε παίκτη εδώ.
Όλοι στην ομάδα είναι στεναχωρημένοι γι αυτό που έχει γίνει. Το θέμα είναι μετά από τέτοιες χρονιές, να κάνεις ένα απολογισμό να ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει και να κοιτάς την επόμενη χρονιά, να είσαι καλύτερος είτε ατομικά είτε ομαδικά. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να φέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που θέλει ο κόσμος αλλά και εμείς".

-Η απόσταση από τον αποκλεισμό έως την πρόκριση είναι τρεις νίκες είχε πεις πέρυσι κι επαληθεύτηκες.
"Όλες τις ομάδες άμα δεις που διεκδικούν πρόκριση όχι μόνο τον Ολυμπιακό, θα υπάρξουν κύκλοι που θα περάσουν τριετίες, πενταετίες, που τα πράγματα δεν θα έρχονται όπως τα θέλουν, ασχέτως μπάτζετ, είναι πολλά τα πράγματα που παίζουν ρόλο, η χημεία. Το δύσκολο είναι να φτιάξεις κάτι και να βρεθείς ψηλά, το εύκολο είναι να το διαλύσεις ή να τελειώσουν κάποιες χρονιές έτσι και να προσπαθείς δεκαπλάσια μετά να φέρεις την ομάδα στην κορυφή. Δυστυχώς τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε περισσότερο".
Keywords
Τυχαία Θέματα