Πρίφτης για Ζαλγκίρις: “Δεν θα παρατήσουμε κανένα παιχνίδι” (vid)

Στο Γιώργο Βαλαβάνη για τα κανάλια Novasports, μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στις απουσίες των “πράσινων” με την Ζαλγκίρις Κάουνας (01/03, 21:00), το ροτέσιον, αλλά και την κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας: “Δε θα τα παρατήσουμε, άσχετα με τη βαθμολογική

μας θέση. Έχουμε προσωπικούς στόχους και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς λόγω των συνθηκών θα πάμε στο παιχνίδι με πολλά προβλήματα, ίσως με περισσότερο από ότι στον Ερυθρό Αστέρα. Είναι ένα περιπετειώδες παιχνίδι”.

Για τις απουσίες: “Οι Παπαπέτρου και Οκάρο Γουάιτ θα απουσιάζουν. Ο Παπαγιάννης θα έρθει την ημέρα του αγώνα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική. Ο Μποχωρίδης είναι αμφίβολος σε ποσοστό 99% αν είναι στην 10άδα ή 12άδα, θα είναι απλά για να είναι. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Δυστυχώς δε θα έχουμε τον Χουγκάζ γιατί είναι ένα παιχνίδι εξ αναβολής και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Είναι ακόμα ένα πρόβλημα και αν κρίνουμε από την απόδοση του στο προηγούμενο ματς που ήταν θετική θα είναι πρόβλημα. Εκτός και ο Γιόβιτς, κάναμε την προσθήκη στο ρόστερ, άρχισε να βρίσκει το ρυθμό του και τραυματίστηκε”.

Για το ροτέσιον που θα κάνει ο Παναθηναϊκός: “Αρχικά αυτό συμβαίνει και όταν ο Παναθηναϊκός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Είναι θετικό που αγωνίστηκε ο Μαντζούκας, ο Αβδάλας αλλά και ο Χουγκάζ”.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Euroleague:“Το μυαλό όλων είναι στην Ουκρανία και των εξελίξεων που όλοι περιμένουμε. Αυτές οι εξελίξεις έχουν αντίκτυπο και στο μπάσκετ. Δεν είμαι βέβαιος ότι τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν σε ουδέτερες έδρες ή θα αναβληθούν είναι αισιόδοξο αυτό αλλά νομίζω ότι δε θα γίνει. Είναι δυσάρεστο αυτό και ειδικά μετά την πανδημία που προηγήθηκε. Είναι μια δύσκολη περίοδο για την Ουκρανία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα