Πώς η Monsanto «φακέλωνε» και «πολεμούσε» δημοσιογράφους και ακτιβιστές

Η Monsanto έστησε ένα «Fusion Center», για να παρακολουθεί και να δυσφημεί τους δημοσιογράφους και ακτιβιστές που τολμούσαν να τα βάλουν μαζί της. Το «Fusion Center» είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν το FBI και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας για να περιγράψουν τα «κέντρα πληροφοριών» που λειτουργούν συλλέγοντας στοιχεία στους τομείς της επιτήρησης και της τρομοκρατίας. Η εταιρεία χρησιμοποιούσε λοιπόν, το δικό της «κέντρο πληροφοριών» για να υπερασπίζεται

το διαβόητο ζιζανιοκτόνο της, Round Up που έχει κατηγορηθεί για την πρόκληση καρκίνου.

Μεταξύ άλλων η Monsanto - που τώρα ανήκει στη γερμανική φαρμακευτική εταιρία Bayer, η οποία σύρεται στα δικαστήρια αντιμετωπίζοντας χιλιάδες αγωγές για το Round Up - είχε στοχοποιήσει μία δημοσιογράφο που έγραψε βιβλίο ασκώντας κριτική στην εταιρεία. Παρακολουθούσε επίσης τον τραγουδιστή Neil Young και έγραψε ένα σημείωμα σχετικά με τη δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης του και της μουσική του. Παρακολουθούσε επίσης έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό έρευνας για τα τρόφιμα.

Εσωτερικά έγγραφα της Monsanto, αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον Guardian ότι η εταιρεία υιοθέτησε μια στρατηγική πολλαπλών κατευθύνσεων για να στοχοποιήσει την Carey Gillam, δημοσιογράφο του Reuters που ερεύνησε το ζιζανιοκτόνο της εταιρείας και τη σύνδεση του με τον καρκίνο.

Τα έγγραφα, κυρίως από το 2015 έως το 2017, αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δικαστικής μάχης σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από το ζιζανιοκτόνο της εταιρείας. Αναλυτικά δείχνουν:

Μάλιστα η Monsanto φαίνεται ότι έχει «εκφοβίσει» επικριτές της και επιστήμονες και δούλεψε πολύ σκληρά για να αποκρύψει τους κινδύνους της ουσίας γλυφοσάτης, που αποτελεί τη βάση του Round Up. Αυτό συνέβη αφού, τον περασμένο χρόνο, δύο αμερικανικές επιτροπές αποφάσισαν ότι η Monsanto ήταν υπεύθυνη για το Λέμφωμα Non Hodgkin (NHL), έναν καρκίνο του αίματος, και διέταξε την εταιρεία να πληρώσει σημαντικά ποσά σε καρκινοπαθείς. Η Monsanto συνέχισε να ισχυρίζετια ότι η γλυφοσάτη είναι ασφαλής και πλέον η Bayer κάνει το ίδιο.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα