Πώς ενσωματώνεται ο Shazam! στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC;

Ο πιο κουλ υπερήρωας ακολουθεί το χρονολόγιο της DC.

Πλησιάζει ο καιρός που θα γνωρίσουμε έναν νέο υπερήρωα από τα κόμικς της DC κι αναφερόμαστε φυσικά στον Shazam που πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές οθόνες (04 Απριλίου). Πώς συνδέεται όμως ο ήρωας αυτός με τον κόσμο της Justice League και

γενικά της DC;

Όπως εξήγησε ο Zachary Levi, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον ομώνυμο υπερήρωα, σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σετ του "Shazam!" στο Τορόντο τον Απρίλιο, "Πιστεύω πως κυρίως το βασικότερο απ' το 'Man of Steel' και μετά, είναι ότι όλα έχουν πραγματικά συμβεί στον κόσμο μας". Έτσι, ενώ ο Σούπερμαν πολεμούσε τον Zod και μετά τον Μπάτμαν και μετά τον Doomsday και μετά τον θάνατο και τον Steppenwolf, ο Billy Batson ήταν ένα μπαλάκι στο σύστημα ανάδοχων οικογενειών. Στο "Shazam!", βρίσκουμε τον Billy δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της 'Justice Leagu'", καθώς τοποθετείται σε μια νέα οικογένεια στην Φιλαδέλφεια και ένα απ' τα θετά του αδέρφια είναι ο Freddy.

Ο Freddy, τον οποίο υποδύεται ο Jack Dylan Grazer (It), είναι ο θετός αδερφός του Billy Batson (Asher Angel), του παιδιού που λέγοντας την λέξη "Shazam" μετατρέπεται σε έναν ενήλικα υπερήρωα, που όπως προαναφέραμε, ενσαρκώνει ο Zachary Levi. Σ' αυτή λοιπόν την ταινία, με σκηνοθέτη τον David S. Sandberg (Lights Out), ο Freddy είναι ο ειδικός για οτιδήποτε έχει να κάνει με τους υπερήρωες. Είναι το είδος παιδιού που έχει φιγούρα του Σούπερμαν στο θρανίο του, μια ρεπλίκα ενός Batarang στην συρταριέρα του, μια μπλούζα με το σήμα του Aquaman κι ένα συρτάρι γεμάτο με αποκόμματα εφημερίδων που καταγράφουν τις περιπέτειες του Σούπερμαν.

"O Σούπερμαν είναι ο 'νούμερο ένα' αγαπημένος του ήρωας", αναφέρει ο Grazer. Ο Freddy συνεχώς συγκρίνει τον Shazam με τον Άνθρωπο Ατσάλι, αφότου ο Billy τυχαία αποκτά τις νέες του δυνάμεις από έναν ετοιμοθάνατο μάγο, που ονομάζει τον Billy τον υποστηρικτή του ενάντια στο κακό. Σε μια σκηνή όπου ο Billy τεστάρει τις δυνάμεις του ως Shazam, ο Freddy τον βιντεοσκοπεί για τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σχολιάζει πώς ο Billy έχει αποκτήσει "υπόληψη Σούπερμαν".

"Μεγάλωσα με την DC — με τους Μπάτμαν, Justice League, όλους αυτούς— αλλά για να μπω στον ρόλο του Freddy, έπρεπε να πάω πολύ πιο βαθιά σε όλα αυτά τα τρελά σύμπαντα και τα στοιχεία για τα οποία δεν ήξερα τίποτε" είπε ο Grazer. "Ο Freddy είναι απλά απίστευτος. Μακάρι να τα ήξερα κι εγώ όλα αυτά."

Ο Grazer σίγουρα ξέρει περισσότερα απ' όσα λέει, αλλά για λόγους spoiler δεν μπορεί να μοιραστεί περισσότερα. Επιπλέον, κυκλοφορούν αναφορές που θέλουν τον Henry Cavill να κάνει πιθανή cameo εμφάνιση στο "Shazam!" ως Σούπερμαν. Όταν ρωτήθηκε στο πλατό, ο Levi απλά χαμογέλασε αλλά η σχεδιάστρια κοστουμιών, Leah Butler, ανέφερε κάτι που θα δημιουργούσε ερωτηματικά.

Σχολιάζοντας την αρχική κριτική για την έλλειψη σωματικής διάπλασης του Levi για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Butler είπε, "Ο Zach απέκτησε απίστευτη φυσική φόρμα. Οπότε είμαστε ευγνώμονες που το κατάφερε, η σωματοδομή του βοήθησε πολύ κι έτσι ο Shazam φαίνεται όπως θα έπρεπε. Πιστεύω ότι ο Zach δούλεψε σκληρά. Δεν ξέρω αν έχετε δει τις φωτογραφίες, αλλά έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι το ξέρετε αυτό".

Στη συνέχεια απλά ανέφερε, "Πλάι στο κουστούμι του Σούπερμαν, ο Shazam κρατιέται πάρα πολύ καλά συγκριτικά". Όσο για μια πιθανή σκηνή post-credit, ο Sandberg είπε, "Το έχουμε ήδη σκεφτεί αυτό, ναι".

Αλλά πόσο εφικτό θα ήταν μια cameo εμφάνιση απ' τον Σούπερμαν; Πολλά έχουν συμβεί μέσα στον καιρό που μεσολάβησε σχετικά με το αν ο Henry Cavill θα συνεχίσει στον ρόλο του Σούπερμαν. Πιο συγκεκριμένα, διάφορες αναφορές τον ήθελαν εκτός, με τον ηθοποιό να ποστάρει ένα "κρυπτικό" βίντεο ως απάντηση στο Instagram, ενώ πρόσφατα ο Jason Momoa είπε ότι ο Cavill παραμένει στον ρόλο την ίδια στιγμή που το THR πιστεύει ότι η πιθανότητα cameo εμφάνισης δεν υπάρχει. Θα μάθουμε σίγουρα όταν το "Shazam!" κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 4 Απριλίου στην χώρα μας.

To cast συμπληρώνουν οι Mark Strong ως Doctor Sivana, Djimon Honsou, Grace Fulton, Ian Chen, Cooper Andrews και Marta Milans. Για περισσότερα, διαβάστε σχετικά για τους αντίπαλους της νέας ταινίας καθώς και για τα πολυδάπανα κοστούμια που φοράει ο πρωταγωνιστής.

H Μαρία είναι αρθρογράφος στο Entertainment του IGN και ετοιμάζει τις μεταξωτές τις πιτζάμες για την επερχόμενη τελετή Όσκαρ. Όταν δεν ετοιμάζει την μεγάλη εμφάνιση για το κόκκινο χαλί, κυκλοφορεί στο Twitter.IGN Greece Φανερώθηκαν οι αντίπαλοι του Shazam! στη νέα του ταινία
Keywords
Τυχαία Θέματα