Πόλο: Οι σημαντικές στιγμές του χρόνου που φεύγει (Video)

Σε λίγες μέρες αποχαιρετάμε το 2023 στο οποίο ζήσαμε σπουδαίες επιτυχίες και υποδεχόμαστε το 2024 το οποίο θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το άθλημα του πόλο, της υδατοσφαίρισης, είναι εκείνο που μας έχει διαχρονικά προσφέρει σπουδαίες επιτυχίες αλλά και στιγμές περηφάνιας.

«Χωράει» μία συγγνώμη μετά από ένα μετάλλιο;

29/07/23 Φουκουόκα. Η δήλωση του Θοδωρή Βλάχου θα μείνει για πάντα ως «μνημειώδης»,

μαζί με εκείνη του Γιάννη Φουντούλη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, μετά επίσης από επιτυχία, γιατί η ομάδα πανηγύριζε, την ώρα που η Ελλάδα «πάλευε» με τις φωτιές.

Ο Θοδωρής Βαλάχος

Η συγκλονιστική δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού, πως έκανε λάθος που ζήτησε τάιμ-άουτ 37’’ πριν από τη λήξη του τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ουγγαρία. Ο αγώνας ήταν στο 10-10, τη στιγμή που η ελληνική ομάδα έβγαινε στην αντεπίθεση με παίκτη παραπάνω ο Έλληνα τεχνικός ζήτησε τάιμ άουτ, δηλώνοντας στο τέλος: «Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά. Έκανα το λάθος της ζωής μου όταν πήρα τάιμ άουτ και θα μπορούσαμε να ήμασταν ένα γκολ μπροστά. Θα με στοιχειώνει μια ζωή, Το πιστεύαμε, το αξίζαμε το χρυσό μετάλλιο. Το λάθος στο τάιμ άουτ μας χάλασε όλο το μομέντουμ. Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά αυτή σήμερα ήταν μοναδική. Είναι κάτι που δεν ξέρω για πόσο καιρό θα μας στοιχειώνει, θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε πίσω μας»

Παγκόσμιοι μάγκες…

29/07/23 Φουκουόκα. Η Εθνική ομάδα πόλο ηττήθηκε 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία μετά από ένα απίστευτο τελικό που είχε στιγμές «μαγείας», συναισθηματικές εντάσεις, ενώ κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο ακόμη και στις καφετέριες, κάτι που συνήθως κάνουν αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο. Μπορεί όπως γράψαμε πιο πάνω, να έγινε ένα λάθος, όμως κανείς δεν σκέτε σε αυτό, γιατί αυτά τα παιδιά αξίζουν μόνο το χειροκρότημα και την στήριξη όλων μας, καθώς το χρυσό είναι απλά στη διαδικασία «loading».

Εθνική ομάδα ανδρών, με τα αργυρό μετάλλιο“Πιτσιρίκια” και “Μάγοι”

14/08/23 Τουρκία. Η δύναμη του ελληνικού πόλο σε όλες τις ηλικίες είναι γνωστή χρόνια τώρα. Ανήκουμε στην ελίτ σε παγκόσμιο επίπεδο και φροντίζουμε να το δείχνουμε σε κάθε διοργάνωση. Αυτό έκαναν και οι πιτσιρικάδες της Εθνικής ομάδας Κ17.

Άφιξη Εθνικής ομάδας πόλο Κ17, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

Η Εθνική Εφήβων νίκησε την σπουδαία Σερβία με 9-8 στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17, με την «γαλανόλευκη» να κατακτά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο σκορπώντας χαμόγελα για μία ακόμη φορά.

Ο “Θεός” Απόλλωνας

29/04/23 Ισπανία. Από το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023 ο Απόλλων Σμύρνης δεν είναι απλά ο Έλληνας θεός της μαντικής και της τέχνης, αλλά και ο νέος Θεός της Ευρώπης στο πόλο.

Άφιξη της θριαμβεύτριας ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Challenger Cup

Ο εκπληκτικός Απόλλων Σμύρνης άλωσε την έδρα της Τεράσα στην Ισπανία, στον δεύτερο τελικό του νεοσύστατου ευρωπαϊκού κυπέλλου Challenger Cup, με 18-14 και σε συνδυασμό με τη νίκη του και στο Σεράφειο (12-11) κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Απόλλων είναι η τρίτη ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στους άνδρες μετά τον Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, δικαιώνοντας απόλυτα τους ανθρώπους που ίδρυσαν το τμήμα, γνωστοί Απολλωνιστές και πολίστες, Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης, αλλά και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Δεληγιάννης.

Η επιστροφή του “πιτ μπουλ”

07/12/23 Αθήνα. Στην Εθνική ομάδα Γυναικών επιστρέφει η Αλεξάνδρα Ασημάκη, τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ανακοίνωσε την απόσυρσή της, προκειμένου να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (5-13 Ιανουαρίου). Μέσα από το συγκεκριμένο τουρνουά θα δοθεί και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη επιστρέφει στην αγαπημένη της Εθνική ομάδα

Το «πιτ μπουλ», όπως είναι το παρατσούκλι της είναι η φουνταριστή και η αρχηγός του της ομάδας του Αλίμου, θα αντικαταστήσει την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη η οποία δυστυχώς εξαιτίας τραυματισμού δεν θα μπορέσει να βοηθήσει.

H Ασημάκη έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στη Σαγκάη, κατακτώντας και τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας στον κόσμο. Παράλληλα διαθέτει στο παλμαρέ της τρία ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2010, 2012, 2018) ενώ είναι η μοναδική εν ενεργεία παίκτρια που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο που ήταν η τελευταία συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση που ευελπιστεί να επιστρέψει.

Από μικρές δείχνουν τον δρόμο

05/08/23 Μανίσα, Τουρκία. Μετά από τα αγόρια της Εθνικής ομάδας Κ17, ήταν η σειρά και των κοριτσιών της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας να ανέβουν στο βάθρο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα νεανίδων Κ17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο που διεξήχθη στη Μανίσα της Τουρκίας.

Η ελληνική ομάδα σ’ ένα πραγματικό ντέρμπι έδειξε τα ψυχικά της αποθέματα, νικώντας με 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως το μέλλον ανήκει στα κορίτσια αυτά και πως είναι θέμα χρόνου να μας χαρίσουν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες.

“Αυτοκράτορας” ετών 100

21/11/23 Πειραιάς. Ο Εθνικός Πειραιά συμπλήρωσε στις 21 Νοεμβρίου 2023, τα 100 χρόνια ζωής και ένδοξης ιστορίας από την ίδρυση του.

Η ομάδα πόλο του Εθνικού “κουβαλά” τον βαρύ τίτλο του “Αυτοκράτορα” της Ελληνικής υδατοσφαίρισης, έχοντας χράψει τεράστια ισοτορία.

Τα 100 του χρόνια γιόρτασε ο Εθνικός

Η ομάδα από τον Πειραιά έχει κατακτήσει 38 πρωταθλήματα Ελλάδος, 12 Κύπελλα, 11 πρωταθλήματα Κέντρου ΕΚΟΦ (προ 1967) για τους άνδρες και 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας για τις γυναίκες. Στην κορωνίδα βρίσκονται το δίχως άλλο τα 2 Ευρωπαϊκά τρόπαιο του Len Trophy των γυναικών του Εθνικού που κοσμούν την πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου με το τελευταίο να έρχεται τον Μάρτιο του ’22.

Keywords
Τυχαία Θέματα