«Πόλεμος» Όουεν - Σίρερ

Οι ισχυρισμοί του Μάικλ Όουεν στη νέα αυτοβιογραφία του προκάλεσαν την αντίδραση του Άλαν Σίρερ.

Οι δύο παλαίμαχοι Άγγλοι επιθετικοί, υπήρξαν συμπαίκτες στην Εθνική Αγγλίας, ενώ ο Όουεν είχε προπονητή τον Σίρερ τη σεζόν 2008-09, όταν ο τελευταίος είχε κληθεί να σώσει τη Νιούκαστλ από τον υποβιβασμό ως υπηρεσιακός, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Όουεν, ενώ παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε για τη μετακόμιση από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Νιούκαστλ το 2005 καθώς ήθελε να επιστρέψει στη Λίβερπουλ, τόνισε ότι ήθελε να βοηθήσει τις «καρακάξες»
στην επίμαχη σεζόν, αλλά δεν ήταν στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Σίρερ ότι ήθελε να ρίξει πάνω του τις ευθύνες για την αποτυχία του να σώσει τη Νιούκαστλ.

«Υπήρξαν πολλά ψέματα, ανοησίες και παραπληροφόρηση για το τέλος της καριέρας μου στη Νιούκαστλ. Δυστυχώς, η διαμάχη με τον Άλαν Σίρερ συνεχίζεται. Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω γιατί ο Άλαν συμπεριφέρεται έτσι και συνεχίζει να διασπείρει αρνητικά σχόλια εναντίον μου. Επέστρεψε στο ''Σεντ Τζέιμς Παρκ'' ως ο σωτήρας, το ντόπιο παιδί. Θα μπορούσε να ήταν μία ωραία ιστορία. Όμως απέτυχε. Η Νιούκαστλ υποβιβάστηκε. Ίσως αντί να εξετάσει τις δικές του αδυναμίες ένιωσε ότι ήταν πιο εύκολο να με κατηγορήσει. Το ρεκόρ του στα οκτώ τελευταία του παιχνίδια ήταν πέντε ήττες, δύο ισοπαλίες, μία νίκη. Καθόλου ''θεϊκά'' στατιστικά», έγραψε ο Όουεν.

Ο Σίρερ, απάντησε επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του Όουεν, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι μισούσε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του και ήθελε να αποσυρθεί.

«Ναι Μάικλ, κι εμείς το σκεφτόμασταν, την ώρα που έπαιρνες 120.000 λίρες την εβδομάδα», τόνισε ο Σίρερ μέσω Twitter, με τον Όουεν να ...βγαίνει στην κόντρα, κατηγορώντας τον πρώην προπονητή του ότι ήθελε επίσης να φύγει από τη Νιούκαστλ όταν ήταν ποδοσφαιριστής:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ήσουν τόσο πιστός στη Νιούκαστλ όσο ισχυρίζεσαι φίλε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήσουν ίντσες μακριά από το να μεταγραφείς στη Λίβερπουλ όταν ο σερ Μπόμπι Ρόμπσον σε άφησε στον πάγκο».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γκάρι Λίνεκερ, τονίζοντας ότι συμπαθεί το ίδιο και τους δύο, με τον Όουεν να απαντά: «Σε εκπλήσσει το γεγονός ότι τροποποίησε ένα μικρό μέρος μίας ειλικρινούς απάντησης για να ασκήσει φτηνή κριτική εναντίον μου; Οι περισσότεροι παλαίμαχοι με τους οποίους έχω μιλήσει δεν το κάνουν».

Not sure you are as loyal to Newcastle as you make out mate. I distinctly remember you being inches away from signing for Liverpool after Sir Bobby Robson put you on the bench. You tried everything to get out. https://t.co/ZQBrlojeEv

— michael owen (@themichaelowen) September 3, 2019

Are you surprised he’s manipulated a tiny part of an honest answer to aim a cheap dig at me? Most ex players I’ve spoken to aren’t. https://t.co/09vfTwvPYV

— michael owen (@themichaelowen) September 3, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα