Πολεμικοί Ανταποκριτές: Οι σύγχρονοι μάρτυρες της Ιστορίας

Ο έλεγχος της πληροφορίας, αλλά και της τέχνης, υπήρξε ανέκαθεν βασικός στόχος της εκάστοτε εξουσίας. Άλλοτε σκοτεινός και άλλοτε αποκαλυπτικός, ο ρόλος της τέταρτης εξουσίας και του δημοσιογράφου στον αγώνα της ενημέρωσης, την αναζήτησης και της εξακρίβωσης της είδησης, παρείχε την πρώτη ύλη για τη δημιουργία αξιόλογων ιστοριών που αποτυπώθηκαν διαχρονικά στην μεγάλη οθόνη. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Ο Δικός της Πόλεμος», με την Υποψήφια για Όσκαρ

ηθοποιό, Ρόζαμουντ Πάικ, στον ρόλο της θρυλικής δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν, παρουσιάζουμε πέντε χαρακτηριστικές δημιουργίες, αφιερωμένες στους πολεμικούς ανταποκριτές.

Διαβάστε επίσης:

«Ξένος Ανταποκριτής» (Foreign Correspondent - 1940) του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ο δημοσιογράφος Johny Jones (Τζόελ Μακ Κρι) στέλνεται στην Ευρώπη για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες ενός σημαντικού "Οργανισμού για την Ειρήνη Στην Ευρώπη" που συνεργάζεται με έναν Ειρηνιστή, Ολλανδό πολιτικό. Επι κεφαλής αυτού του Οργανισμού είναι ο Steven Fisher (Χέρμπερτ Μάρσαλ), που είναι στην πραγματικότητα πράκτορας των εχθρών και ο οποίος προσπαθεί να εξοντώσει τον Ολλανδό. Ο Johny Jones, όμως, αντιλαμβάνεται την συνομωσία και καταδιώκει τον Steven Fisher σκοπεύοντας να πετύχει μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία και παράλληλα να κερδίσει την κόρη του κατασκόπου, που είναι αγνή στην ψυχή και πατριώτισσα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα