Πολ Πογκμπά: Και όμως είναι ακόμα εδώ!

Πολ Πογκμπά: Και όμως είναι ακόμα εδώ!sdimolitΠαρ, 01/15/2021 - 20:21

Ο 27χρονος Γάλλος ίσως να περνάει τους τελευταίους του μήνες στο Μάντσεστερ, όσο πάντως παίζει αποδεικνύει την αξία του, μέχρι να φύγει θα προσφέρει, γιατί μπορεί. Ο Πολ Πογκμπά διανύει την πέμπτη του σεζόν στο Μάντσεστερ, στην 2η θητεία του στο Όλντ Τράφορντ, δείχνει ικανός να συνεισφέρει και αυτός στην επιστροφή των κόκκινων διαβόλων στη κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο 27χρονος Γάλλος πολυτάλαντος μέσος επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ το 2016 όταν άφησε την Ιταλία και τη Γιουβέντους

για να γυρίσει στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Η επιθυμία του να επιστρέψει ήταν μεγάλη και η ''Μεγάλη Κυρία'' δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα του, αλλά κυρίως στα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή του (ποσό ρεκόρ 105 εκατομμύρια, συν 5εκ. μπόνους), ξεπερνώντας την μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ. 

Μετά από τρεις γεμάτες σεζόν στο Μάντσεστερ, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2018-2019 όπου σημείωσε διψήφιο αριθμό τερμάτων (13 γκολ στο πρωτάθλημα, 16 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις). Μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα και με προβλήματα στις σχέσεις του με τον προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο. Παρά τις κακές σχέσεις με τον Πορτογάλο, ο Πογκμπά συνέχισε να βρίσκεται στην εντεκάδα και να προσπαθεί να παραμείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του, αλλά δεν ήταν ο ίδιος, δεν περνούσε καλά και φαινόταν...Μέχρι που κάθισε στον πάγκο και άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες για αποχώρηση από το νησί.

Ο Μουρίνιο έφυγε και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήρθε να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο και να αναστήσει τη Γιουνάιτεντ και τον Πογκμπά. Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, δήλωσε τον Αύγουστο ''Ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου'', με τις Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης να περιμένουν στη γωνία τρίβοντας τα χέρια τους και μετρώντας τα λεφτά τους...Παρόλα αυτά πήρε μέρος στην προετοιμασία, η Μάντσεστερ απέρριψε πρόταση της Ρεάλ που έδινε Χάμες Ροντρίγκεζ και 28 εκατομμύρια. Έπαιξε μέχρι τέλη Αυγούστου και χτύπησε στον αστράγαλο, τον Ιανουάριο χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση. Έφυγε για τις ΗΠΑ προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας. Αγωνίστηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, απουσίασε ολόκληρο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, γύρισε στην ομάδα τον Δεκέμβριο, πήρε χρόνο συμμετοχής σε μόλις δύο αγώνες και τέλος. Μέχρι να γυρίσει το πρωτάθλημα είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας. Ο Πογκμπά έμεινε έξω συνολικά εφτά μήνες και μπήκε με την επανέναρξη τον Ιούνιο. Συνολικά μέτρησε 16 εμφανίσεις, 10 στην βασική εντεκάδα με μόλις ένα γκολ...

Φέτος μετράει 14 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, τις 8 στο αρχικό σχήμα, 3 στο Λιγκ Καπ και άλλες 5 στο Champions League. Ο Σόλσκιερ τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται. Μέσα στη σεζόν έχουν ακουστεί πολλά, ο Μίνο Ραϊόλα δήλωσε πως το μέλλον του βρίσκεται εκτός Μάντσεστερ, δεν περνάει καλά και τις φήμες για αποχώρηση να φουντώνουν για τα καλά. O Νορβηγός ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του ατζέντη του Γάλλου και έριξε το μπαλάκι στον ποδοσφαιριστή του λέγοντας ''Ρωτήστε τον Πολ αν περνάει καλά στην ομάδα''...

Λίγο αργότερα μπαίνει στο παιχνίδι στο Λονδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ και με καταπληκτικό γκολ δείχνει τις ικανότητες του και βοηθάει τη Γιουνάιτεντ να αποδράσει με το διπλό. Στον αγώνα με τη Γουλβς κερδίζει πέναλτι και δίνει την ευκαιρία στον σπεσιαλίστα Μπρούνο Φερνάντες να σκοράρει για ακόμα μια νίκη. Την Τρίτη (12/1) βάζει το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση εκτός έδρας με τη Μπέρνλι και η Γιουνάιτεντ ανεβαίνει στη κορυφή, τρεις βαθμούς μπροστά από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ μετά από 17 αγωνιστικές. Οι δυο τους θα συναντηθούν στο Άνφιλντ στο κορυφαίο ντέρμπι την ερχόμενη Κυριακή (17/1). 

Στο Μάντσεστερ κάνουν όνειρα για τίτλο ύστερα από 8 χρόνια και τη σεζόν 2012-2013 όταν πανηγύρισε το τελευταίο της πρωτάθλημα, 13 στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πογκμπά ότι και να συμβεί στο τέλος, θα είναι ακόμα εδώ. 

 

 

 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Manchester United - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #premierleague Manchester United ΑΓΓΛΙΑ Ο 27χρονος Γάλλος ίσως να περνάει τους τελευταίους του μήνες στο Μάντσεστερ, όσο πάντως παίζει αποδεικνύει την αξία του, μέχρι να φύγει θα προσφέρει, γιατί μπορεί. Article publish on Παρ, 01/15/2021 - 20:21 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα