Γιακουμάκης: Όπως… Ρομάριο!

Γιακουμάκης: Όπως… Ρομάριο!ageorgiΠαρ, 01/15/2021 - 12:43

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ισοφάρισε ρεκόρ του Ρομάριο και άλλων σταρ της Eredivisie!

Ο Έλληνας στράικερ είναι πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με 16 γκολ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Σε πάνω από 60 χρόνια ιστορίας της Eredivisie, μόνο άλλοι έξι παίκτες έχουν να επιδείξουν παρόμοιο κατόρθωμα.

Ο

λόγος για τους Τόνι Φαν Ντερ Λίντεν (DOS), Κάρολ Σχούουρμαν (Ντεν Χάαχ), Χενκ Χρόοτ (Άγιαξ), Χανς Φένεκερ (NEC), Ρομάριο (Αϊντχόφεν) και Τζον Γκουιντέτι (Φέγενορντ).

Ο Γιακουμάκης, ο οποίος έχει πετύχει το 61.5% των γκολ της Φένλο στη φετινή σεζόν, είναι όμως σε ρυθμό για να σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν Eredivisie!

Αυτό το κατέχει ο θρυλικός Κουν Ντίλεν, ο οποίος είχε πετύχει 43 γκολ στην πρώτη σεζόν στην ιστορία της κατηγορίας το 1956/57 με τη φανέλα της Αϊντχόφεν.

Γνωστός και ως «κανόνι», ο Ντίλεν όμως είχε πετύχει…μόνο 14 γκολ έπειτα από τις 16 πρώτες αγωνιστικές, παίρνοντας φόρα κατά τη διάρκεια της άνοιξης!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Eredivisie - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Venlo - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VVV Venlo ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ο Γιώργος Γιακουμάκης ισοφάρισε ρεκόρ του Ρομάριο και άλλων σταρ της Eredivisie! Article publish on Παρ, 01/15/2021 - 12:43 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα