Ποιες ομάδες έκαναν έξυπνες αγορές και ποιες... πιάστηκαν κορόιδα

Η αγορά του Μπράιαν Κριστάντε από την Ρόμα ήταν η τρίτη καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES, με την μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους να βρίσκεται μόλις στην 8η θέση.

Ο οργανισμός CIES που εδρεύει στην Γενεύη, υπολόγισε την «δίκαιη τιμή» ως τον μέσο όρο μεταξύ του εκτιμώμενου κόστους για τον πιθανό αγοραστή πριν από την μεταγραφή και της τρέχουσας αξίας μμεταγραφής.

Η καλύτερη αγορά της σεζόν ήταν της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απέκτησε τον Τιμπό Κουρτουά από την Τσέλσι αντί 40 εκ. ευρώ, ενώ η αξία της μετακίνησης
αυτής είναι πολύ κοντά στα 62 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η Τσέλσι κατέβαλε 80 εκατ. ευρώ για τον Κεπά, όταν η αξία μετακίνησης του από την Μπιλμπάο θεωρήθηκε ότι ήταν κοντά στα 35,3 εκατ.ευρώ. Έκανε δηλαδή την χειρότερη δυνατή αγορά.

Η Serie A εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις καλύτερες αγορές, όπως του Κριστάντε από την Αταλάντα στην Ρόμα, καθώς τα 30εκ είναι η τρίτη καλύτερη υπογραφή του καλοκαιριού στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, η αξία της μεταγραφής του υπολογιζόταν στα 49,4 εκ. ευρώ.

Ο Ράτζα Ναϊνγκολάν πήγε από τη Ρόμα στην Ίντερ για 40εκ ευρώ, ήταν η έκτη καλύτερη στον κατάλογο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όγδοο, επειδή η τιμή των 105εκ. ευρώ ήταν λίγο κάτω από την πραγματική αξίας μεταβίβασης των 116,5εκ.ευρώ.

Η Ρόμα έστειλε την Άλισον Μπέκερ στο Λίβερπουλ για72,5εκ. ευρώ, αλλά η τιμή αυτή, ήταν ακόμα χαμηλότερη από την αποτίμηση της αξίας του, που αγγίζει τα 79,3εκ.ευρώ.

Αν πάμε στις χειρότερες αγορές, ο Άλεξ Μερέτ, μετακόμισε από την Ουντινέζε στη Νάπολι για 25 εκ. ευρώ, μία τιμή που είναι κατά 17,9 εκατομμύρια, περισσότερα από την αποτίμηση του! Επίσης η Ρόμα πλήρωσε σχεδόν 17 εκ. ευρώ περισσότερα για να αποκτήσει τον Παστόρε από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Keywords
Τυχαία Θέματα