Πογκρέμπνιακ: "Είναι αστείο να υπάρχουν μαύροι παίκτες στην Εθνική Ρωσίας"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Φούλαμ και της Ρέντινγκ, ο Πάβελ Πογκρεμπνιάκ, σχολίασε πως είναι «αστείο» να υπάρχουν μαύροι ποδοσφαιριστές στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Το σχόλιο αυτό καταδίκασε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μιχαΐλ Φεντόντοφ που είναι επίσης πρόεδρος του συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Πιστεύω πως κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει καλά και έχει τη Ρωσική υπηκοότητα έχει το δικαίωμα να αντιπροσωπεύει την Εθνική μας ομάδα. Το χρώμα του δέρματος, τα μάτια και οτιδήποτε άλλο δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό πρέπει
να είναι ξεκάθαρο σε όλους".

Ο Πογκρεμπνιάκ, ανέφερε στην εφημερίδα «Κομσομολσκάγια Πράβντα» πως είναι αντίθετος με τη μόδα ξένοι παίκτες να λαμβάνουν το Ρωσικό διαβατήριο και ν` αντιπροσωπεύουν την Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Ως παραδείγματα χρησιμοποίησε τον Μάριο Φερνάντες που γεννήθηκε στην Βραζιλία και αγωνίζεται για την ΤΣΣΚΑ και τον Άρι που παίζει στην Κράσνονταρ.
«Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Άρι έλαβε Ρωσικό διαβατήριο. Είναι αστείο όταν ένας μαύρος παίκτης αντιπροσωπεύει την Εθνική Ρωσίας. Ο Μάριο Φερνάντες είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά σε αυτή τη θέση έχουμε τον Ιγκόρ Σμολνίκοφ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς ξένους».

Για τις δηλώσεις του αυτές, αναμένεται να τιμωρηθεί ,με 10 αγωνιστικές, ωστόσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο παίκτες ανέφερε: «Έχω αγωνιστεί στο εξωτερικό και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα ποδοσφαιριστή. Επίσης δεν έχω τίποτα απέναντι στους μαύρους ποδοσφαιριστές. Στην συνέντευξη ανέφερε την καθαρά προσωπική μου άποψη για το ποια Εθνική Ρωσίας θα ήθελα να δω με παίκτες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Ρωσία. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν».
Keywords
Τυχαία Θέματα