Πογκμπά: "Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση εξαιτίας του χρώματος μας"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sports, ο Πολ Πογκμπά ανέφερε πως ο Ραχίμ Στέρλινγκ αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα Αγγλικά ΜΜΕ τα οποία δεν αναφέρονται όσο θα έπρεπε σε όλα κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και διεθνής με την Αγγλία κατηγόρησε τις εφημερίδες πως πέρυσι τροφοδοτούσαν τον ρατσισμό.
Με ανάρτησή του στο Instragram, αναφέρθηκε σε ένα ρεπορτάζ που έλεγε πως ο Τόσιν Αμπαραμπιόγιο
αγόρασε ένα σπίτι 2.25 εκατομμυρίων λιρών παρά το γεγονός πως ποτέ δεν έχει ξεκινήσει σε αγώνα της Σίτι. Ο Στέρλινγκ τόνισε πως σχολιάζουν το γεγονός πως αγόρασε ένα σπίτι για τη μητέρα του, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του ενώ εξήγησε πως αν αυτό γίνονταν από έναν λευκό ποδοσφαιριστή η αντιμετώπιση θα ήταν διαφορετική.
Όταν ρωτήθηκε ο Πογκμπά αν έχει διαφορετική αντιμετώπιση τόσο ο ίδιος όσο και ο Στέρλινγκ από τα MME τόνισε:

«Ορισμένες φορές συμβαίνει εξαιτίας του χρώματος του δέρματος μας».
Η Σίτι βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της και θέλει να κατακτήσει 4 τρόπαια. Ο Στέρλινγκ έχει σκοράρει 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

«Θεωρώ πως ο Στέρλινγκ έχει εξαιρετικά στατιστικά, ακόμη από πέρυσι, ωστόσο μάλλον κανείς δεν αναφέρεται σε αυτά. Σκοράρει γκολ, πέτυχε ένα χατ τρικ. Είναι καταπληκτικός με τη φανέλα της Σίτι. Εγώ βλέπω πως ασκούν κριτική επειδή πήρε ένα σπίτι αλλά κανείς δεν ασχολείται με όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως αν ήταν κάποιος άλλος τα πράγματα να ήταν διαφορετικά".

Ο Ντάντι Ρόουζ στάθηκε στο πλευρό του Στέρλινγκ λέγοντας πως: «Λέει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε και συζητάμε στα αποδυτήρια».
Ο Πογκμπά συμπλήρωσε: Πάντα λέω πως δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός στο ποδόσφαιρο επειδή είναι ένα άθλημα που κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Όταν κάποιος κάνει σπουδαία δουλειά, αξίζει κάποια ανταμοιβή όπως όλοι που κάνουν μια δουλειά».
Keywords
Τυχαία Θέματα