Πρόκριση με ανατροπή για τη Σάκκαρη

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-1, 2-0, η Μαρία Σάκκαρη είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς και να προκριθεί στο 2ο γύρο του σπουδαίου τουρνουά του Μαϊάμι.

Αρχικώς, η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια αιφνιδιάστηκε από την αντίπαλό της στον 1ο γύρο, τη 18χρονη Ολγκα Ντανίλοβιτς. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά η Σάκκαρη απέδειξε πως διαθέτει μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έφθασε στη νίκη με ανατροπή, κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ με 6-3, 6-4.

Έτσι, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις
διαδοχικές ήττες μέσα στη χρονιά.

Υπενθυμίζουμε πως η αντίπαλος της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας είναι η κόρη του βετεράνου μπασκεμπολίστα, Πρέντραγκ Ντανιλοβιτς. Βρίσκεται στην 115η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρείται ανερχόμενο αστέρι του γυναικείου τένις.

Πέρσι τον Ιούλιο πήρε στη Μόσχα τον πρώτο της τίτλο στο τουρ της WTA. Έγινε τότε η πρώτη τενίστρια, γεννημένη μετά το 2000, που κυριάρχησε σε ένα επαγγελματικό τουρνουά.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρία Σάκκαρη προερχόταν από ήττα στον 1ο γύρο του Ιντιαν Γουέλς. Έτσι, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους πόντους που είχε κατακτήσει πέρσι προχωρώντας έως τη φάση των «16», με αποτέλεσμα να υποχωρήσει οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί στην 49η.

Στο 2ο γύρο η Σάκκαρη θα έχει πολύ δύσκολο έργο καθώς θα αντιμετωπίσει το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, την Πέτρα Κβίτοβα. Πέρσι, η Ελληνίδα τενίστρα είχε προχωρήσει έως τον 3ο γύρο του τουρνουά του Μαϊάμι.
Keywords
Τυχαία Θέματα