Πογέτ: Έργα και ημέρες στον ελληνικό πάγκο

Ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος ανέλαβε στις 11 Φεβρουαρίου του 2022, ξεκίνησε το ντεμπούτο του με νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Ρουμανία. Εκείνη την ημέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει με 0-1, με τον Μπουχαλάκη να σκοράρει. Να θυμίσουμε ότι η αναμέτρηση είχε γίνει στις 25 Μαρτίου του 2022.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η φανταστική πορεία στο Nations League. Εκεί η εθνική ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με πέντε νίκες και μία ήττα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος

πέτυχε τα περισσότερα γκολ, κατάφερε να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά.

Στα προκριματικά του Euro, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε δύσκολο έργο, καθώς κληρώθηκε σε έναν όμιλο με Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Η Ελλάδα, σε αυτή τη διοργάνωση, πήρε τέσσερις νίκες και τρείς ήττες. Παρόλα αυτά, η εθνική ομάδα είχε μια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro της Γερμανίας στα μπαράζ.

Η εθνική ομάδα αντιμετώπισε σε μονά παιχνίδια το Καζακστάν και τη Γεωργία. Η επικράτηση απέναντι στο Καζακστάν, με 5-0, οδήγησε την Ελλάδα, να διεκδικήσει την πρόκριση στο «Μπόρις Παϊχάτζε», απέναντι στη Γεωργία.

Η Ελλάδα, αν και είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι δεν τα κατάφερε και οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν πήρε την πρόκριση, με τον αποκλεισμό αυτό να οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, στην απομάκρυνσή του από τον ελληνικό πάγκο.

Συνεπώς, ο Πογέτ από την ημέρα που ανέλαβε, μετράει 21 παιχνίδια (επίσημα και μη), με 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα