Πήρε το ντέρμπι η Χάμαρμπι! (video)

Στην κατάμεστη από κόσμο, Tele2Arena, η Χάμαρμπι επικράτησε με 2-1 της ΑΪΚ Στοκχόλμης στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σουηδίας.
Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από το εντυπωσιακό 6-2 κόντρα στην Γκέτεμποργκ, ήθελαν τη νίκη αφενός για το γόητρο, αφετέρου για να σκαρφαλώσουν ψηλότερα στην βαθμολογία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη σε σχέση με την ΑΪΚ.

Η ομάδα του Μπίλμπορν απείλησε για πρώτη φορά στο 21 με τον Τάνκοβιτς και προηγήθηκε στο 30 με υπέροχο γκολ
του Ρόντις που σκόραρε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική.
Στο 37 Ρόντιτς και Κατσάνικλιτς άγγιξαν το γκολ όμως έσωσε ο Λινέρ. Ο Λάρσον λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αλλά ο διαιτητής αναγκάστηκε να το διακόψει περίπου έξι λεπτά εξαιτίας καπνογόνων. Με την επανέναρξη του ματς, η Χάμαρμπι πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ρόντιτς, που απέφυγε και τον τερματοφύλακα για να πετύχει το τρίτο φετινό του γκολ. Στο 65 η ΑΪΚ πέτυχε γκολ με τον Γκόιτομ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με την πλάτη, που ακυρώθηκε καθώς χρεώθηκε με φάουλ ο επιθετικός των φιλοξενούμενων. Πάντως σε όλες τις επαναληπτικές προβολές δεν φάνηκε να υπάρχει κανένα επιθετικό φάουλ.

Στο 66 ο Κατσάνικλιτς σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Λίνερ με τον τερματοφύλακα της ΑΪΚ να αλλάζει ελαφρώς την πορεία της μπάλας. Στο 68 ο Λάρσον έκανε σέντρα η μπάλα έφτασε στον Μετς που μείωσε σε 2-1 με το πρώτο φετινό του γκολ . Στο 83 ακυρώθηκε γκολ του Τζούρτζιτς ως οφσάιντ με τον παίκτη ωστόσο να φαίνεται να καλύπτεται. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κάλρσον βρήκε την Χάμαρμπι να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα