Gamescom 2019: Outbuddies Preview

Εξερευνώντας την βυθισμένη πόλη των Αρχαίων Θεών.

Ο όρος “Metroidvania” χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στις μέρες μας, καθώς δεκάδες developers εξακολουθούν να εμπνέονται από τα θρυλικά Super Metroid και Castlevania: Symphony of the Night. Ένας από αυτούς είναι και ο Γερμανός Julian Laufer, ο οποίος θα λέγαμε ότι ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Thomas Happ με το Axiom Verge. Πιο συγκεκριμένα, το Outbuddies είναι και αυτό ένα one-man project

σαν το Axiom Verge και παράλληλα είναι εμπνευσμένο σε μεγαλύτερο βαθμό από τη σειρά Metroid και λιγότερο από τη σειρά Castlevania.

Με βάση το σενάριο, ο πρωταγωνιστής του Outbuddies ονόματι Nikolay Bernstein ξυπνά 12.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Bahlam, την βυθισμένη πόλη των Αρχαίων Θεών. Υπεύθυνος για την σωτηρία του είναι ο Buddy, ένα ιπτάμενο droid. Ο τρόπος με τον οποίο ο Buddy ουσιαστικά αναβιώνει τον Nikolay μας θύμισε ελαφρώς το The Fall και την Arid, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ο Buddy δεν παίρνει υπό τον έλεγχό του το σώμα του Nikolay. Οι δύο ήρωες αποτελούν δύο ξεχωριστές οντότητες και μάλιστα υποστηρίζεται local co-op, οπότε ένας δεύτερος παίκτης μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του ιπτάμενου drone.

Ο Buddy βοηθά τον ήρωά σας μέσω των τριών βασικών abilities του (Scanning, Hacking και Telekinesis). To Scanning σας επιτρέπει να χαρτογραφήσετε την υποθαλάσσια πόλη και να ανακαλύψετε κρυφά περάσματα, ενώ το Hacking σας επιτρέπει να αλλάξετε την συμπεριφορά διαφόρων εχθρών. Τέλος, το Telekinesis, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινήσετε διάφορα αντικείμενα από απόσταση.

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί σημαντικά το Outbuddies σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Metroidvania της αγοράς είναι η έμφαση στους platforming μηχανισμούς. Ο Nikolay για παράδειγμα μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω σε τοίχους από το ξεκίνημα της περιπέτειάς σας. Εν τω μεταξύ, δίνεται έμφαση και στα boss fights, τα οποία απαιτούν να απομνημονεύσετε patterns, αλλά και αστραπιαία αντανακλαστικά.

Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε για παραπάνω από 15-20 λεπτά, προλάβαμε να ρίξουμε μια ματιά στο τελικό χάρτη του Outbuddies. O χάρτης χωρίζεται σε πέντε περιοχές και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστείτε περισσότερες από 10 ώρες gameplay για να φτάσετε μέχρι το τέλος. Πιθανότατα θα πρέπει να αφιερώσετε ακόμη περισσότερο χρόνο, αν θέλετε να εξερευνήσετε όλα τα δωμάτια και να συλλέξετε όλα τα upgrades.

Εν κατακλείδι, το Outbuddies είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα games που είδαμε φέτος στην Gamescom και ειλικρινά ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε τον υποθαλάσσιο κόσμο του. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι λάτρεις των Metroidvania θα πρέπει άμεσα να το προσθέσουν στην wishlist τους. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, καθώς αναμένεται να το δούμε μέσα στον Οκτώβριο στο Steam.

To Outbuddies θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο για PC, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διάθεσής του. Το 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Everspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019 Οι 11 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη Gamescom 2019 Gamescom 2019: H παρουσία της PQube

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα