Πήρε κεφάλι ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με σκορ 2-1, στο παιχνίδι που ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Κυπέλλου. Έτσι, η ομάδα της Τρίπολης πήρε κεφάλι με το "καλημέρα" στον όμιλο, καθώς Απόλλων Παραλιμνίου και ΑΟ Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στον άλλο αγώνα που έγινε σήμερα (25/9).
Ο Αστέρας είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα, την οποία τελικώς μετουσίωσε σε νίκη, αν
και καρδιοχτύπησε, όταν οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 74ο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Μανιά στο 79ο.

Ανούσια υπεροχή

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας, που ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1, είχε την απόλυτη υπεροχή απέναντι στον Απόλλωνα, που ξεκίνησε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και σχηματισμό 3-5-2. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελείωμα του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 66% έναντι 34% των φιλοξενούμενων.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μισό έκαναν 5 τελικές προσπάθειες, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 1! Όλο το παιχνίδι του Αστέρα περνούσε από τα πόδια του Ρόλε, ο οποίος μοίραζε σωστά στους συμπαίκτες του, όμως, δεν ήταν εύστοχοι οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Υψηλό τέμπο
Στο δεύτερο ημίχρονο το τέμπο του παιχνιδιού ήταν υψηλό. Οι δύο ομάδες έτρεξαν πολύ στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο και έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να κυνηγήσουν το γκολ και τη νίκη.
Το σκορ άνοιξε ο Ορτέγκα με σκουτ στο 68ο, για να ισοφαρίσει ο Τζανετόπουλος στο 74ο με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Στο 77ο ο Αστέρας πήρε πέναλτι σε χέρι του Γκαρός, το οποίο εκτέλεσε ο Μανιάς, για να αποκρούσει ο Βάσιτς και στη συνέχεια η μπάλα να πάει στο δοκάρι. Έτσι έμεινε το 1-1, όμως, όχι για πολύ... Στο 86ο ο Βαλιέντε με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-1 και σφράγισε το ματς, καθώς αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Αλ. Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Χρ. Κουρομπύλια (Δ. Αττικής), Δημ. Σαμοΐλης (Αθηνών)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (83' Κυριακόπουλος), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (61' Φερνάντεθ), Καλτσάς, Ρόλε (61' Μανιάς), Δουβίκας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλ. Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχβέλα, Λούκιτς, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Γκίνο, Ελ Ουέλγα (61' Γκαρός), Αλμέιδα Πέντρο (46' Γκονζάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας (69' Ακόστα).
Keywords
Τυχαία Θέματα