Πινγκ Πονγκ: Ξεχώρισαν Μαδέσης και Κοσμάς στο Eurotalents Development Camp της Τσεχίας

Οι νούμερο 1 αθλητές του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο επονομαζόμενο Eurotalents Development Camp II της ETTU για το 2022 κι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις τόσο με την εικόνα τους στις προπονήσεις όσο και με τα αποτελέσματά τους στο εσωτερικό τουρνουά, το οποίο πάντοτε αποτελεί μέρος των συγκεντρώσεων προετοιμασίας. Ο 17χρονος Μαδέσης, που έχει και τη μεγάλη εμπειρία από διεθνείς εκδηλώσεις, κατέκτησε την πρωτιά στους φιλικούς αγώνες με το απόλυτο των νικών, ενώ ο 14χρονος Κοσμάς,

ο οποίος παίρνει ακόμα τις πρώτες παραστάσεις από το εξωτερικό, ήρθε 5ος με τετραπλή ισοβαθμία στην 3η θέση. Μαζί με τους δύο αθλητές ήταν στο εξαιρετικό προπονητικό κέντρο του Χάβιροφ ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, προπονητής εδώ και δύο μήνες περίπου του Κοσμά στον ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων.

Η ETTU κατ’ αρχάς, έγραψε στο μικρό ρεπορτάζ της: «Νεαροί αθλητές είχαν για μία βδομάδα πολλές προπονητικές ενότητες. Προς το τέλος του καμπ έπαιξαν το κλασικό τουρνουά. Συνολικά 24 αθλητές και αθλήτριες από 8 χώρες πήραν μέρος στο καμπ. Υπήρχαν παίκτες από την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Αυστρία, την Ολλανδία κι ακόμα από την Ελλάδα, το Κόσοβο, τη Λετονία και το Αζερμπαϊτζάν. Την καθοδήγηση ανέλαβαν οι έμπειροι Τσέχοι προπονητές Γιόζεφ Πλάκι, Ρενάτα Στρμπίκοβα και Μάρτιν Μέρκερ, οι οποίοι είχαν βοήθεια από τους φιλοξενούμενους συναδέλφους τους από τις άλλες χώρες».

Οι συμμετοχές δεν έφτασαν σε μεγάλο αριθμό και στα αγόρια ήταν 12, μαζί και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες. Εκτός από τους δύο Έλληνες μετείχαν αθλητές από τη Λετονία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ολλανδία, την Τσεχία και το Κόσοβο. Σημαντικό ότι σε κάποιες προπονήσεις υπήρχε και σπάρινγκ από πολύ αξιόλογους αθλητές, οι οποίοι προπονούνται στο Χάβιροφ. Και στο τουρνουά της μίας ημέρας αγωνίστηκαν μαζί τα παιδιά U15 και U17. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης έδειξε ότι ήταν ανώτερος και πήρε την 1η θέση στο πουλ με 11 νίκες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ! Είχαν και έπαθλα οι αγώνες και ο αθλητής της ΑΕΚ πήρε κύπελλο. Ο Γιώργος Κοσμάς ήταν 3ος στους βαθμούς, απλά με τετραπλή ισοβαθμία κατέλαβε την 5η θέση. Ο θετικός απολογισμός του ήταν 7 νίκες και 4 ήττες.

«Εκτός από δύο μέρες το πρόγραμμα περιλάμβανε τριπλές προπονήσεις. Δυόμιση ώρες το πρωί, άλλες τόσες το απόγευμα και μία ώρα το βράδυ. Άλλες προπονήσεις είχαν multiball, άλλες ασκήσεις φυσικής κατάστασης, άλλες σερβίς και υποδοχή πάντα σε συνεννόηση με τους προπονητές των αθλητών. Επικεφαλής προπονητής ανέλαβε ο πρώην πρωταθλητής Γιόζεφ Πλάκι, που είναι σήμερα ομοσπονδιακός στην εθνική ομάδα ανδρών της Τσεχίας και με τους συνεργάτες του έφτιαξαν ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα.

Το προπονητικό κέντρο στο Χάβιροφ διαθέτει τρομερές εγκαταστάσεις. Η σάλα χωράει 32 τραπέζια και είναι αποκλειστικά για επιτραπέζια αντισφαίριση. Έχει δωμάτια, αίθουσα γυμναστικής και χώρο για φαγητό μέσα στην εγκατάσταση. Εμείς εκεί μείναμε και άλλοι έμειναν σε κοντινό ξενοδοχείο. Το κέντρο δεν είναι μόνο για τις εθνικές ομάδες, αξιοποιείται και από σωματεία», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που έχει εμπειρία από τέτοια events και συμπλήρωσε: «Το καμπ ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο ακόμα και για τον Μαδέση, που ήταν ο καλύτερος των αγοριών, διότι η προπόνηση είχε υψηλό επίπεδο. Για τον Κοσμά, που ήταν η πρώτη του συγκέντρωση προετοιμασίας στο εξωτερικό, θα σημειώσω ότι ήταν επίσης πολύ καλός κι έδειξε μεγάλη διάθεση. Τα παιδιά έβγαλαν με πολλές δυνάμεις το πρόγραμμα των προπονήσεων, έδειξαν τις αρετές τους και ήταν χρήσιμες και οι επισημάνσεις, που δέχτηκαν σε τεχνικά θέματα από τους έμπειρους προπονητές για το τι να βελτιώσουν».

Να σημειωθεί τέλος, ότι το απόγευμα της Παρασκευής η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία (μαζί με άλλους συμμετέχοντες) να παρακολουθήσει στο Χάβιροφ αγώνα τοπικού σωματείου για την τσέχικη λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα