Πινγκ Πονγκ: Σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής για το διεθνές τουρνουά Α.Με.Α. της Κεφαλονιάς

Θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στο καλεντάρι του Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος τιτλοφορείται ως ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 (όπου Fa 20 είναι η βαθμίδα του event) και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής.

Η σελίδα των αγώνων στο σάιτ της ITTF είναι στη διεύθυνση https://www.ittf.com/tournament/5358/ITTF-Fa20-Greek-Para-Open-2022/

κι εκεί υπάρχει η προκήρυξη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η ιστοσελίδα του όπεν είναι https://argostoliptt.gr/. Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», που έχει φιλοξενήσει επιτυχώς κι άλλες δράσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ στο νησί εδρεύει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που διαρκώς κοιτάζει για τη διάδοση του αθλήματος και συνέβαλε στην ανάληψη των αγώνων.

Διοργανωτές αναφέρονται η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, αλλά συνοδοιπόροι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι ακόμα ο δήμος Αργοστολίου και η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Το τουρνουά προσλαμβάνει και ιστορική διάσταση, καθώς διεθνής συνάντηση Α.Με.Α. δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οι βασικές πληροφορίες για το ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 είναι οι εξής:

Τα αγωνίσματα, που έχουν προκηρυχθεί:

Απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11)

Απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11)

Διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22)

Διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22)

Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22)

Τα αγωνίσματα του απλού θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και τη 1 Οκτωβρίου, ενώ τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό, στη 1 και 2 Οκτωβρίου. Οι κληρώσεις θα διενεργηθούν την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, ενώ η κατηγοριοποίηση για αθλητές ή αθλήτριες θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Στο απλό το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αρχικά γκρουπ των 4ων ή των 3ων με τους 2 πρώτους/ες να προκρίνονται στο νοκ άουτ στάδιο. Σε όλα τα αγωνίσματα του διπλού, επίσης η προκήρυξη κάνει λόγο για γκρουπ των 4ων ή των 3ων με τα δύο πρώτα ζευγάρια να προχωρούν στο ταμπλό.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά τόσο στο [email protected] όσο και στο [email protected].

Η 1η προθεσμία των δηλώσεων λήγει στις 29 Ιουλίου και η 2η στις 30 Αυγούστου με τις λεπτομέρειες για το ταξίδι να πρέπει να δοθούν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και τη λίστα των συμμετοχών να δημοσιεύεται στις 16 του ίδιου μήνα.

Η 1η δόση των δηλώσεων έχει το νόημα ότι κρίνει τη βιωσιμότητα του τουρνουά. Το αν θα προχωρήσει κανονικά για τη διεξαγωγή του θα επιβεβαιωθεί μία ημέρα μετά την 1η προθεσμία συμμετοχών. Εάν ο αριθμός των αθλητών είναι μικρότερος από 60 ή ο αριθμός των συνδυασμένων αγωνισμάτων μικρότερος από 8, το τουρνουά θα ακυρωθεί (σ.σ. οι πληροφορίες από το πανέμορφο νησί του Ιονίου αναφέρουν ότι οι πρώτες δηλώσεις έχουν ξεπεράσει τις 40).

Για την κάθε χώρα οι περιορισμοί στις συμμετοχές είναι 4 αθλητές ανά αγώνισμα εκτός από τη διοργανώτρια, που μπορεί να δηλώσει 6.

Το όριο για το τουρνουά είναι 160 αθλητές και αθλήτριες.

Διευθυντής τουρνουά από τον τόπο διεξαγωγής ανέλαβε ο Πολυχρόνης Πολίτσης, νυν προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τέως ομοσπονδιακός, καθώς και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στα άτομα με αναπηρίες (τηλέφωνο 6970016860 και mail [email protected] για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τους αγώνες).

Διευθυντής αθλήματος από την παγκόσμια ομοσπονδία ορίστηκε ο Σλοβάκος Tomas Varga (ITTF Competition Manager), ο οποίος είχε επισκεφτεί την Κεφαλονιά τον Μάιο για την καθιερωμένη επιθεώρηση σε αθλητική εγκατάσταση και ξενοδοχεία.

Στην ομάδα των διαιτητών (Referee Team) βρίσκονται δύο Ελληνίδες και συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα Κρόττα και η Ιωάννα Ζτάλιου μαζί με τον Ιταλό Francesco Nuzzo.

Στους ιστότοπους των αγώνων έχει μπει φωτογραφία του πρωταθλητή της κλάσης 6 Μάριου Χατζηκυριάκου, ο οποίος είναι και αθλητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα