Πινγκ Πονγκ: Άρχισε με μαζική συμμετοχή η Σχολή Προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ επιπέδου

Από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας έγινε διαδικτυακά η πρώτη συνεδρία όπου ο διευθυντής της Σχολής Μιχάλης Κατσικαδέλης, MSc, Ph.D. Φυσικής Αγωγής και προπονητής Α’ Κατηγορίας του αθλήματος, καλωσόρισε τους μαθητές, μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου κι έδωσε τις πρώτες βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των μαθημάτων. Τεχνικά αναφέρθηκαν και οι τρόποι εισαγωγής στη διδασκαλία εξ αποστάσεως (διδασκαλία με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που γίνεται πρώτη φορά σε Σχολή προπονητών

στην επιτραπέζια αντισφαίριση), ενώ το πρώτο μάθημα αφορούσε στο αντικείμενο της Ειδικής Προπονητικής. Η Σχολή έχει έδρα την Αθήνα και είναι να την παρακολουθήσουν συνολικά 91 άτομα από πολλές περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους νυν και πρώην πρωταθλητές Ελλάδας, άνθρωποι που ήδη εργάζονται ως προπονητές σωματείων και βέβαια πολλοί ακόμα, που θέλουν ν’ ακολουθήσουν αυτόν τον τομέα.

«Σκοπός της σχολής είναι η δημιουργία μιας επιστημονικής βάσης πρακτικών και θεωρητικών αντικειμένων, που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων όσων ασκούν και επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή/-τριας. Επιθυμητός στόχος είναι η σύνθεση της Ελληνικής Σχολής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, όπου εφεξής οι προπονητές/τριες θα παρέχουν επιστημονική υποστήριξη στους αθλητές/τριες και θα οδηγήσουν στην ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος», τόνισε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Μιχάλης Κατσικαδέλης αναφορικά με τους στόχους της Σχολής και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της σχολής θα χρησιμοποιηθούν Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης (LMS) για να στηρίξουν το διδακτικό έργο του διδακτικού προσωπικού και να προσφέρουν άμεση ανατροφοδότηση στους σπουδαστές/στριες. Γίνεται χρήση σύγχρονων και ασύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσει και πρακτική δια ζώσης (με φυσική παρουσία) διδασκαλία. Με το πέρας της σχολής οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια, που θα χρειαστούν στην καθημερινή εργασία τους, καθώς και το επιστημονικό υπόβαθρο για να συνεχίσουν στην σχολή προπονητών Β επιπέδου. Σκοπός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι η διαρκής υποστήριξη των προπονητών/τριών καθώς και η περιοδική λειτουργία σχολών προπονητών και σεμιναρίων εκπαίδευσης σε θέματα που άπτονται των ευρύτερων πεδίων της προπονητικής».

Στη διάρκεια του πρώτου μαθήματος ο διευθυντής της Σχολής, που είναι παράλληλα επιστημονικός συνεργάτης της ομοσπονδίας, χαρακτήρισε εισαγωγική για τους μελλοντικούς προπονητές τη Σχολή Γ κατηγορίας κι έδειξε αισιόδοξος ότι γρήγορα μετά τα τέλος της θα προκηρυχθεί από τη Γ.Γ.Α. η Σχολή Β κατηγορίας. Οι διαδικτυακές συναντήσεις συνεχίζονται αύριο 15/02, θα κρατήσουν μέχρι τον Ιούλιο, ενώ το πρόγραμμα για τα μαθήματα διά ζώσης θα ανακοινωθεί στη 1 Μαρτίου. Οι εισακτέοι θα διδαχθούν από ειδικούς τα μαθήματα: Αθλητική διατροφή, Φυσικοθεραπεία, Αθλητική ψυχολογία, Φυσιολογία, Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας, Ειδική Προπονητική, Αντιντόπινγκ, Πλαίσιο Παιδικής Προστασίας, Τεχνική ανάλυση, Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού, Κινητική Μάθηση, Βιομηχανική, Ανατομία, Ηθική και Ακεραιότητα στον Αθλητισμό, Μεθοδολογία Διδασκαλίας και Αθλητική Παιδαγωγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα