Πίκουλας: "Ψάχνουμε τα νέα ταλέντα του Ολυμπιακού σε Σουηδία, ΗΠΑ και Κίνα" (video)

Ο Αντώνης Πίκουλας αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γρανάζι στη μηχανή των ακαδημιών του Ολυμπιακού, συνδέοντας το διοικητικό με το προπονητικό και αγωνιστικό τομέα. Η παρουσία του στο 9ο σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη, καθώς επίκεινται πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολών και των ακαδημιών! Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η μεταμόρφωση
των 45 σχολών του Ολυμπιακού σε scout departments, με στόχο να εντοπίζονται μέσα από τα αναρίθμητα ματς, τα "διαμαντάκια" που έχουν τα στοιχεία που απαιτούνται για να βρεθούν αρχικά στην ακαδημία και από εκεί στην πρώτη ομάδα!

Ο Αντώνης Πίκουλας μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για την επανεκκίνηση των ακαδημιών του Ολυμπιακού αναφέροντας:

"Το 9ο σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της ακαδημίας του συλλόγου. Έχουμε 45 σχολές και εν ενεργεία 10.000 παιδιά. Το νούμερο είναι πρωτοφανές, ακόμα και για τους μεγάλους συλλόγους του πλανήτη. Εκτός από τις αναλύσεις από προπονητές της πρώτης ομάδας, αλλά και από τους προπονητές της ακαδημίας, αυτό στο οποίο εστιάσαμε είναι πως οι σχολές του Ολυμπιακού θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε scout departments, θα πρέπει να γίνουν εστίες scouting, ώστε μέσα από αυτό το πολύ μεγάλο δίκτυο να μην χαθούν παιδιά και σε πρώτο βαθμό να έρχονται στις ακαδημίες και στο ιδανικό σενάριο στο μέλλον η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να παίρνει παιδιά μόνο από τις σχολές του. Οι προπονητές των σχολών και οι σχολάρχες πρέπει να γίνουν scouters μέσα από συνεχή επιμόρφωση, για ν’ αναπτύξουν την αντίληψη του τι παίκτες θέλει ο Ολυμπιακός, με ποια χαρακτηριστικά και ποια τεχνικά στοιχεία."

Ο Ολυμπιακός αναζητά ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα στοιχεία στο ταλέντο και μέσα από το πλούσιο δίκτυο όλο και περισσότεροι ποιοτικοί παίκτες φτάνουν στο Ρέντη. Το δίκτυο επεκτείνεται σταδιακά και αναμένεται να απλωθεί από τον Καναδά και τις ΗΠΑ, στη Σουηδία και την Κίνα!

"Η εξέλιξη των σχολών και των ακαδημιών είναι μια βασική προϋπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στηρίζει απόλυτα αυτή την προσπάθεια. Η ακαδημία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης. Θέλουμε να αλλάξουμε τις δομές. Ήδη το κάναμε σε αγωνιστικό επίπεδο με την προετοιμασία στην Αγγλία και το Νότιγχαμ για την Κ19 για 15 μέρες και με συμμετοχή σε πάρα πολλά τουρνουά. Θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση επτά scout camps στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επεκτείνουμε το κομμάτι ανίχνευσης ταλέντων και στο εξωτερικό. Πρόθεση της διοίκησης είναι η δημιουργία γραφείου στις ΗΠΑ, με βάση τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Μέσα από ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη να επεκτείνουμε τις δράσεις στον Καναδά, την Αμερική και το Μεξικό. Είμαστε κοντά στη δημιουργία σχολής του Ολυμπιακού στο Τορόντο. Ήδη έχουμε σχολές στο Τορόντο, το Σικάγο και τη Μελβούρνη. Συζητάμε για σχολή του Ολυμπιακού στο Γκέτεμπογκ της Σουηδίας, ενώ είμαστε κοντά και στη δημιουργία σχολής στην Κίνα, μέσω Ελλήνων που δραστηριοποιούνται εκεί. Το ψάχνουμε με σοβαρότητα."

Η ακαδημία του Ολυμπιακού, σε αγωνιστικό και λειτουργικό τομέα, αποτελεί μια πιστή αντιγραφή της πρώτης ομάδας και του ιβηρικού μοντέλου που πιστά ακολουθεί η πειραϊκή ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ολυμπιακός ψάχνει παίκτες με μεγάλο ταλέντο, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία και γνωρίσματα με βάση τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας. Αυτή την καθορίζουν οι τεχνικοί διευθυντές και ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο με το οποίο αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα ισπανικό, ιβηρικό μοντέλο, όλοι οι προπονητές μετά την έλευση του κυρίου Μαρινάκη έχουν αυτή την αντίληψη. Αυτό το ποδόσφαιρο μας ταιριάζει, είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε ψάχνουμε παίκτες που να ταιριάζουν σε αυτή τη φιλοσοφία και πάνω απ’ όλα να ξέρουν μπάλα! Όχι μόνο να έχουν φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά και τεχνικά. Θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη αντίληψη για να προσαρμόζονται στις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου."

Μετά την απομάκρυνση του Ρικάρντο Πέρες από την ακαδημία του Ολυμπιακού, έγιναν οι πρώτες επαφές για τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου στην Κ19. Το όνομα του Αντώνη Νικοπολίδη έγινε γνωστό, ωστόσο εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις εκτός Ελλάδας.

"Δεν βιαζόμαστε. Θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση με βεβαιότητα για το αύριο. Είμαστε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και την Κ19 την έχει αναλάβει ο Δημήτρης Μαυρογενίδης. Εξετάζουμε περιπτώσεις προπονητών και τεχνικών διευθυντών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουμε κάνει μια σειρά συζητήσεων και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε ό,τι είναι το καλύτερο και ιδανικότερο για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την ιστορία του, με βάση το ποδόσφαιρο που παίζει καθώς πρέπει να συνάδει με το ποδόσφαιρο που παίζει η πρώτη ομάδα. Πρέπει να ταιριάξουμε ορισμένα χαρακτηριστικά και νομίζω πως δεν είμαστε πολύ μακριά!"
Keywords
Τυχαία Θέματα