Κορυφαίος του 21ου αιώνα με τον Αλεξανδρή ο Κουλούρης (pics)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βγάλει πολλούς μεγάλους σκόρερ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι ξένοι έχουν πάρει την πρωτοκαθεδρία στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό πως τα προηγούμενα έντεκα χρόνια (από το 2007 κι έπειτα) μόνο ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το 2016 με 18 γκολ. Το 2007 με 18 γκολ πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο Φορτούνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Superleague
το 2016 με 18 γκολ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ της Superleague το 2007 με 18 γκολ

Ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία της SuperleagueΈτσι ο φορ του Ατρόμητου έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 19 γκολ από θεσπίσεως Superleague. Οι μόνοι ποδοσφαιριστές που πέτυχαν περισσότερα από 19 γκολ στη Superleague είναι ο Σισέ (23), ο Μπεργκ (22), ο Μιραλάς (20), ο Τζεμπούρ (20).

Ο Τζιμπρίλ Σισέ με 23 γκολ έχει τα πετύχει τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στη Superleague

Ο Κουλούρης κι ο ΑλεξανδρήςΦέτος ο Ευθύμης Κουλούρης γίνεται ο δεύτερος Έλληνας που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ έχοντας φτάσει τα 19 γκολ. Γίνεται έτσι ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ όχι μόνο της τελευταίας δωδεκαετίας (καθώς ξεπέρασε τον Φορτούνη), αλλά των τελευταίων 20 χρόνων, καθώς ο αμέσως προηγούμενος Έλληνας που πέτυχε 19 γκολ ήταν ο Αλέξης Αλεξανδρής τόσο τη σεζόν 2000-01 όσο και τη σεζόν 2001-02. Άρα επί της ουσίας είναι μαζί με τον Αλεξανδρή οι δύο κορυφαίοι Έλληνες σκόρερ του 21ου αιώνα.

Μόνο ο Αλεξανδρής είχε πετύχει 19 γκολ και ήταν τις σεζόν 2000-01 και 2001-02

Ναλιτζής, Λυμπερόπουλος, Ντέμης οι μόνοι με περισσότεραΓια να βρούμε Έλληνα παίκτη που σκόραρε περισσότερα από 19 γκολ πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω στο χρόνο. Ήταν η σεζόν 1999-00 όταν ο Δημήτρης Ναλιτζής πέτυχε 24 γκολ με τις φανέλες του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ, ενώ τον ακολούθησαν κατά πόδας ο Λυμπερόπουλος με 23 γκολ κι ο Νικολαίδης με 22 γκολ.

Αξεπέραστα είναι μέχρι σήμερα τα 24 γκολ του Ναλιτζή από τη σεζόν 1999-00

Τα φετινά του "θύματα"Ο "σεσημασμένος" σκόρερ έχει σκοράρει απέναντι στις 11 από τις 14 ομάδες που βρήκε στο δρόμο του. Δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθότι δανεικός από τους πρωταθλητές. Οι μόνες τρεις ομάδες που του ξέφυγαν είναι ο Λεβαδειακός, η ΑΕΛ και ο Απόλλων Σμύρνης.

Ατρόμητος, η 13η ομάδα που βγάζει πρώτο σκόρερΟ Ατρόμητος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στις τάξεις του, γεγονός πολύ σημαντικό για τον σύλλογο των Δυτικών προαστίων που τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι υπόλοιπες είναι οι:

ΑΕΚ: 20
Παναθηναϊκός: 15
Ολυμπιακός: 15
Πανιώνιος: 4
ΠΑΟΚ: 3
Εθνικός: 2
ΟΦΗ: 1
Άρης: 1
Ολυμπιακός Βόλου: 1
Καλλιθέα: 1
Ξάνθη: 1
Αστέρας Τρίπολης: 1

Πρώτος με 25 γκολ σε μια σεζόν για την ιστορία του ΑτρόμητουΑκόμα πιο σπουδαίο το επίτευγμα του Κουλούρη γίνεται από το γεγονός ότι μαζί με το Κύπελλο (5 γκολ) και την Ευρώπη (1 γκολ) έχει πετύχει συνολικά 25 γκολ. Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει ποτέ 19 γκολ σε ένα πρωτάθλημα, ενώ τα 25 εκτοξεύουν το ρεκόρ σε απλησίαστα επίπεδα για τους κυανόλευκους.

Σεντερφορίσια γκολΠαίκτης του "¨κουτιού", ο Ευθύμης Κουλούρης αποτελεί έναν κλασικό φορ περιοχής ο οποίος σκοράρει συνήθως με μία επαφή και σε πρώτο χρόνο μετατρέποντας σε ασίστ τις μεταβιβάσεις των συμπαικτών του. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 19 γκολ, τα 18 τα έχει πετύχει εντός περιοχής, ενώ μόνο ένα γκολ με τον Άρη πέτυχε εκτός περιοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα