Πέθανε ο Ντον Νέλσον

Θλίψη στο NBA προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντον Νέλσον, ο οποίος πέθανε την Κυριακή (09/08) σε ηλικία 86 ετών. Η οικογένειά του επιβεβαίωσε την απώλειά του με ανακοίνωση, αναφέροντας πως ο άλλοτε σπουδαίος παίκτης και προπονητής έφυγε ήρεμα, έχοντας δίπλα του τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ο Νέλσον συνέδεσε το όνομά του με μία από τις πλέον σημαντικές διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ. Ως παίκτης πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα με τους Μπόστον Σέλτικς, προτού ακολουθήσει μία

εξίσου σπουδαία πορεία στους πάγκους του NBA.

Ως προπονητής, κατέκτησε τρεις φορές το βραβείο του Coach of the Year, το 1983, το 1985 και το 1992. Παράλληλα, καθοδήγησε μεταξύ άλλων τους Μιλγουόκι Μπακς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντάλας Μάβερικς, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα στη λίγκα.

Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας

Η αγωνιστική του διαδρομή ως παίκτης περιλάμβανε 1.053 αγώνες κανονικής περιόδου, στους οποίους κατέγραψε 10.898 πόντους, 5.192 ριμπάουντ και 1.526 ασίστ.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα:

«Το πρωί της Κυριακής, ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και προπάππους Ντον Νέλσον έφυγε ειρηνικά για να συναντήσει τον Κύριο, περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας του εβδομάδας, φίλοι και συγγενείς τον περιέβαλαν με αγάπη, μοιράζοντας την ευλογία της φιλίας του και αναπολώντας πολύτιμες αναμνήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα