«Πεθαίνει» τελικά το Twitter;

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος μέσω των κοινωνικών μέσων, πλατφόρμες όπως το Twitter έχουν γίνει βασικό στοιχείο στην καθημερινή μας ζωή. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η κάποτε δημοφιλής πλατφόρμα του Twitter έχει δει μια απότομη πτώση της πιστότητας και της δραστηριότητας των χρηστών της.

Πολλοί ειδικοί επισημαίνουν έναν σημαντικό παράγοντα: τον Elon Musk. Η αμφιλεγόμενη εξαγορά του Twitter

από τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας έχει προκαλέσει σοκ στη βιομηχανία, με πολλούς να αναρωτιούνται αν η πλατφόρμα θα ανακάμψει ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους το Twitter έχει αλλάξει από την εξαγορά του Musk και θα εξετάσουμε τον αντίκτυπο που είχε στους χρήστες και το μέλλον των κοινωνικών μέσων στο σύνολό τους.

Το Twitter τώρα

Εάν έχουμε ακόμη λογαριασμό στο Twitter σήμερα, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε μια εφαρμογή που συχνά «κολλάει» και είναι ασταθής. Πολλοί χρήστες παραπονιούνται ότι βλέπουν περισσότερο περιεχόμενο στη νέα ροή «For you» που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τα ενδιαφέροντα τους και εκείνους που ακολουθούν. Μόλις αυτή την εβδομάδα, το NPR και το PBS, δύο μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία με πάνω από 10 εκατομμύρια οπαδούς, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, λέγοντας ότι είχαν χάσει την πίστη τους στη λήψη αποφάσεων του Musk.

Ο Elon Musk και το σχέδιο του

Το πρόβλημα είναι ότι το σχέδιο του Musk δεν φαίνεται να λειτουργεί τόσο καλά όσο λέει. Η διαδικτυακή κίνηση του Twitter μειώθηκε κατά σχεδόν 8% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και μειώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες σε ετήσια βάση, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις της εταιρείας πληροφοριών δεδομένων Similarweb.

Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Musk ότι η χρήση έχει αυξηθεί. Όσον αφορά την κύρια γραμμή εισοδήματος του Twitter, τη διαφήμιση, τα εξωτερικά δεδομένα έρχονται επίσης σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς του Musk ότι όλα είναι καλά. Πολλές αναφορές τους τελευταίους μήνες έχουν δείξει ότι οι κορυφαίες μάρκες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα από τότε που ανέλαβε ο Musk.

Γιατί το Twitter μπορεί να «πεθαίνει» αλλά δεν έχει «πεθάνει» ακόμα;

Τα προβλήματα του Twitter, παραείναι εμφανή – και υπάρχουν μερικοί σημαντικοί λόγοι για αυτό. Πρώτον, ο Musk έχει τραβήξει με επιτυχία την προσοχή στο Twitter δημιουργώντας δράμα γύρω από τις δικές του ενέργειες. Κάθε εβδομάδα φαίνεται να φέρνει ένα νέο διαφημιστικό κόλπο, όπως η αλλαγή του λογότυπου στην εφαρμογή και τον ιστότοπο του Twitter σε ένα εικονίδιο doge ή η μετατροπή της πινακίδας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter σε «Titter».

Η πρόσφατη συνέντευξη του Musk στο BBC προσέλκυσε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ακροατές στο Twitter Spaces. Και ενώ τα καμώματα του Musk αποξενώνουν πολλούς χρήστες, ορισμένοι συντηρητικοί γιορτάζουν την ηγεσία του στο Twitter, βλέποντάς τον ως κάποιον που απελευθέρωσε την εταιρεία από υπερβολικά αυστηρές πολιτικές ελέγχου περιεχομένου.

Πηγές: www.vox.com, techcrunch.com

Keywords
Τυχαία Θέματα