Περιμένοντας τα πάντα απ' τον (Σ)αλλάχ!

Το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στον Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απ' ό,τι φαίνεται θα στοιχειώνει για καιρό, τα όνειρα των Αιγυπτίων για διάκριση στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Μια ομάδα δουλεμένη για να στηρίζει το 80% της επιθετικής της δραστηριότητας σε έναν παίκτη, δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά εν τη απουσία του. Ακόμα και όταν ο Σαλάχ μπήκε σχετικά ανέτοιμος στο αρχικό σχήμα για το παιχνίδι με τους διοργανωτές Ρώσους, οι "Φαραώ" του Κούπερ έδειξαν να τα περιμένουν όλα απ' τον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ.

Η
έλλειψη ρυθμού αλλά και η πληρότητα διάθεσης από πλευράς Σαλάχ ήταν εμφανέστατες. Αυτά τα τα δύο στοιχεία δεν συμβαδίζουν στον δρόμο της επιτυχίας κι έτσι το εφιαλτικό τρίλεπτο απ' το 59' ως το 62' στοίχισε στην Αίγυπτο ένα μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων πρόκρισης. Αν οι Ρώσοι έμεναν μακριά απ' το γκολ στο κομβικό αυτό σημείο, θα παρουσίαζαν νευρικότητα που οι Αιγύπτιοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν και με την είσοδο του θετικού Ουάρντα.

To "δικό" μας παιδί ήταν προσηλωμένο στα καθήκοντα του και προσπαθούσε να αποφύγει το λάθος, χωρίς βέβαια να έχει στο παιχνίδι του το απρόβλεπτο στοιχείο με το οποίο ξεχώρισε στη Superleague.

Ο μέγας σκόρερ της Αιγύπτου και της Λίβερπουλ συνήθως ξελασπώνει τους συμπαίκτες του. Σήμερα τους είχε λίγο περισσότερο ανάγκη, αλλά δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν και οι πιθανότητες πρόκρισης σχεδόν εξαφανίστηκαν!

Η Ρωσία είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει μέχρι στιγμής επιδείξει ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο συστατικό διάκρισης σε παγκόσμιο κύπελλο, το εύκολο γκολ. Οι σκόρερ της εναλλάσονται και βρίσκουν ρυθμό απέναντι σε όχι τόσο ποιοτικές άμυνες, στο δρόμο για το κομβικό παιχνίδι με την Ουρουγουάη (για το πλασάρισμα) και για το ιστορικό της φάσης των "16" (το πιο μακρύ της ταξίδι μέχρι στιγμής).

Τα ρεκόρ της ομάδας του Τσερτσέσοφ είναι εντυπωσιακά πριν κάνει καν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κερδίζει τα δύο της πρώτα παιχνίδια απ' το 1966 (τότε σαν Σοβιετική Ένωση), όταν και έφτασε στα ημιτελικά.

Τα οκτώ γκολ που πέτυχε είναι τα περισσότερα για διοργανώτρια στο ξεκίνημα Μουντιάλ, μαζί με εκείνα της Ιταλίας το 1934.

Η Ρωσία πέρασε ήδη τα έξι γκολ που πέτυχε στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ που πήρε μέρος, το 2002 και το 2014.

Η Ισπανία με οκτώ γκολ -όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής η Ρωσία- κατέκτησε το Μουντιάλ του 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα