Πέντε μικροί "γίγαντες" του ΝΒΑ

Πέντε μικροί "γίγαντες" του ΝΒΑntzouaniΠαρ, 03/05/2021 - 20:18

Είστε σίγουροι ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα των ψηλών; Απόλυτα σίγουροι; Κι όμως υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις μικρών... "γιγάντων", οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να ζήσουν το όνειρο του ΝΒΑ, αλλά και να διαπρέψουν! Και σας χρειαζόντουσαν μια... σκάλα για να φτάσουν τους συμπαίκτες τους! Το novasports.gr σας παρουσιάζει τη λίστα των πέντε κοντύτερων παικτών

που έχουν αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το ΝΒΑ και τα απίθανα ρεκόρ τους!

Muggsy Bogues - 1 μέτρο και 60 εκατοστά

Ο πιο διάσημος από τους απίθανους... κοντούς του ΝΒΑ. Ο Muggsy Bogues έκανε μια σνμαντική καριέρα στα γήπεδα του ΝΒΑ και διέπρεψε για δεκατέσσερα χρόνια. Ναι, ήταν η ατραξιόν, αλλά όσο ύψος του έλειπε, άλλη τόση ψυχή είχε ο "κοντορεβυθούλης' που έπαιξε σε Bullets, Hornets, Warriors και Raptors. Oλοκλήρωσε τη διαδρομή του στο ΝΒΑ μετά από 889 παιχνίδια στα οποία είχε 7,7 πόντους μέσο όρο και 7,6 ασίστ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη με ύψος μόλις 1 μέτρο και 60 εκατοστά.

Bonus: Ο Bogues ήταν συμπαίκτης με τον δεύτερο ψηλότερο παίκτη που αγωνίστηκε στον ΝΒΑ, τον Μανούτε Μπολ και η διαφορά τους ήταν 71 εκατοστά!

Εarl Boykins - 1 μέτρο και 65 εκατοστά

Άλλο ένα "θαύμα της φύσης" με σπουδαία διαδρομή στο ΝΒΑ. Ο Boykins αγωνίστηκε για δεκατρία χρόνια στο πρωτάθλημα των... ψηλών και μεταξύ άλλων φόρεσε τη φανέλα των Magic, Bucks, Warriors και Clippers. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 2012 στους Rockets με 8.9 πόντους μέσο όρο και 3.2 ασίστ σε 652 παιχνίδια.

Bonus: Ο Boykins έπαιξε για μια σεζόν και στην Ευρώπη και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Virtus Bologna και είχε το υψηλότερο συμβόλαιο στην Ιταλία με απολαβές 3,5 εκ. δολάρια!

Mel Hirsch - 1 μέτρο και 68 εκατοστά

Σημείο αναφοράς για περισσότερα από σαράντα χρόνια ήταν ο Melvin Hirsch, καθώς διατηρούσε τον τίτλο του πιο κοντού παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ μέχρι την εμφάνιση του Myggsy Bogues. Ο Hirsch δεν έκανε καριέρα στο μπάσκετ, ωστόσο προκάλεσε μια μικρή "επανάσταση" στο ΝΒΑ και ιδιαίτερα στη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, όταν αγωνίστηκε με τους Boston Celtics τη σεζόν 1946-47 σε δεκατρία παιχνίδια (1,5 πόντοι μ.ο.).

Bonus: Ο Mel Hirsch υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στο διάστημα του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου ως πλοηγός σε C-47 και πολέμησε στον Ειρηνικό.

Spud Webb - 1 μέτρο και 60 εκατοστά Ο κοντούλης Webb άφησε άφωνο το φίλαθλο κοινό το 1986, καθώς όχι μόνο συμμετείχε στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game, αλλά έφυγε και νικητής από τη διαδικασία! Απίθανο άλμα για το ύψος του, ο Webb είχε κερδίσει στο Ντάλας τον συμπαίκτη του στους Atlanta Hawks, Dominique Wilkins και είχε τρελάνει κόσμο με την αλτικότητα του! Πέρα από τους Hawks, έπαιξε ακόμα στους Kings, τους Timberwolves και τους Magic, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με μ.ο. 9,9 πόντους. Βonus: Στο φινάλε της καριέρας του ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε για μια σεζόν στην Βερόνα, έχοντας μ.ο. 12.7 πόντους.

Wataru Misaka - 1 μέτρο και 70 εκατοστά

Ο ιαπωνικής καταγωγής Misaka, έπαιξε για μια σεζόν (1947-48) στους New York Knicks και αγωνίστηκε για μόλις τρία παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, ωστόσο η συμμετοχή του ήταν αρκετή για να δημιουργήσει δύο ξεχωριστά ρεκόρ. Ο Wataru Misaka έγινε ο πρώτος μη λευκός που αγωνίστηκε στο NBA, αλλά και ο πρώτος Ασιάτης!

Bonus: Ο Misaka είχε πρόταση από τους Harlem Globetrotters, ωστόσο αρνήθηκε να αγωνιστεί μαζί τους και προτίμησε να ασχοληθεί με τις σπουδές του στη μηχανική.

ΑΜΕΡΙΚΗ - NBA - ΜΠΑΣΚΕΤ Off Off ntzouani Off Off ΑΜΕΡΙΚΗ Το novasports.gr σας παρουσιάζει τη λίστα των πέντε κοντύτερων παικτών που έχουν αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το ΝΒΑ και τα απίθανα ρεκόρ τους! Article publish on Παρ, 03/05/2021 - 20:18 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα