Πέλκας: «Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι δέχτηκε γκολ ο Πασχαλάκης» (video)

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στην κάμερα του Novasports για τη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στα Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προστατευτική μάσκα: «Χρησιμοποιώ την μάσκα εδώ και πέντε μέρες, είναι δύσκολο στο οπτικό κομμάτι γιατί δεν μπορείς να δεις ξεκάθαρα το γήπεδο. Στην πολλή πίεση ζορίζεσαι στις αναπνοές και πρέπει να την τραβήξεις για να ανασάνεις. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, έτσι πρέπει να γίνει, για αρκετό καιρό θα αγωνίζομαι
με τη μάσκα, είναι πολύ επικίνδυνο χωρίς αυτήν. Με την παραμικρή επαφή μπορεί να ξανασπάσει η μύτη και να μείνω εκτός, οπότε αναγκαστικά πρέπει να μάθω να αγωνίζομαι με αυτό».

Για το ματς: «Σκοράραμε νωρίς και ήταν πολύ σημαντικό. Συνεχίσαμε με την ίδια συγκέντρωση για να τελειώσουμε το ματς και το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν χαλαρώσαμε ούτε λεπτό, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ήταν πολύ δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος, βαρύ το γήπεδο γιατί είχε βρέξει πολλές μέρες, από το δεκάλεπτο ήταν πολύ βαρύ. Ευτυχώς κερδίσαμε, το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι έφαγε γκολ ο Πασχαλάκης. Είχε να κρατήσει ένα ρεκόρ σε ματς, αλλά σε λεπτά το ξεπέρασε».

Για το αν η κορυφή βγάζει άγχος στον ΠΑΟΚ: «Το' χω ξαναπεί, δεν αγχώνομαι καθόλου, ούτε και οι συμπαίκτες μου απ' ότι βλέπω. Ίσα - ίσα υπάρχει αυτοπεποίθηση, είμαστε καλά, έχουμε να χάσουμε βαθμούς πολύ καιρό. Πιο σημαντικό για μένα είναι να μπαίνουμε σε κάθε ματς ακόμα πιο έτοιμοι, με πιο μεγάλη θέληση από το προηγούμενο. Κάθε λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι σε αυτά που ζητά ο προπονητής. Να βελτιώνουμε τα λάθη γιατί και όταν κερδίζεις δεν τα κάνεις όλα σωστά. Να είμαστε με όλες τις δυνάμεις συνέχεια και να διατηρήσουμε ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.

Για τους φιλάθλους: «Είναι πάρα πάρα πολύ όμορφο να βλέπεις ότι κι αυτοί κάνουν τόσο μεγάλη προσπάθεια και έρχονται απ' όλη την Ελλάδα για να συμπαρασταθούν, έρχονται περισσότεροι απ' όσοι είναι να έρθουν και κάποιοι δεν βρίσκουν εισιτήρια. Πραγματικά είναι πολύ ωραίο πράγμα. Αυτό που θέλω να πω είναι να τους έχουμε συνέχεια στο πλευρό μας σε κάθε στιγμή, εύκολη ή δύσκολη. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η ομάδα. Έχουμε ζήσει και δύσκολες στιγμές και καλές. Όσο είμαστε εμείς καλά, παίκτες και κόσμος, είμαστε ενωμένοι και έχουμε θετική ενέργεια και όλοι δείχνουν ότι το πιστεύουν, με κάποιον τρόπο περνάει μέσα σου και σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Μόνο ετσι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα, γιατί έχουμε την ποιότητα και την θέληση, τα έχουμε όλα. Έτσι, όλοι μαζί με θετική ενέργεια».

Για την παρουσία Σαββίδη στο γήπεδο: «Από την μεριά του τόσα χρόνια έχει περάσει πολλά στην ομάδα, πιο πολύ στενοχώριες παρά χαρές. Κάνει τα πάντα για να φτάσει τον σύλλογο ψηλά, βοηθάει στο μέγιστο. Πήρε την ομάδα από πολύ κάτω και την έχει φτάσει εκεί που την έχει φτάσει. Πιστεύω θα φτάσει ακόμα ψηλότερα. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους των συμπαικτών μου γιατί μας στηρίζει και το δείχνει καθημερινά αυτό. Το ότι ήρθε από τόσο μακριά, του αρέσει αυτό που βλέπει μάλλον του αρέσει η ομάδα, την αγαπάει και θα μας ακολουθεί μέχρι να το σηκώσουμε. Το βλέπουμε πάρα πολύ ωραία στα αποδυτήρια ότι είναι δίπλα μας και μας στηρίζει τόσο πολύ».

Για το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο: «Από αύριο κιόλας θα αρχίσουμε να μελετάμε το παιχνίδι του Κυπέλλου. Προσωπικά ο Ατρόμητος μου αρέσει πολύ σαν ομάδα, έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και δείχνουν ότι είναι οικογένεια. Δεν είναι τυχαία εκεί που είναι. Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί, πρέπει να πάμε να κερδίσουμε, όχι επειδή ήρθε 2-0 το πρώτο ματς να υπερασπιστούμε το σκορ. Πρέπει να μάθεις να κερδίζεις, να περάσει μέσα σου η νοοτροπία του νικητή, μόνο έτσι μπορείς να πας ψηλά, να κερδίζεις σε κάθε έδρα, δεν υπάρχει αδιάφορο ματς για μένα, πρέπει να πάμε να κερδίσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα