Πελέ για Μπανκς: "Θα ήταν και τώρα από τους κορυφαίους"

Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές στην φάση που "γέννησε" την "απόκρουση του αιώνα". Ο Πελέ και ο Μπανκς σ' ένα μόλις δευτερόλεπτο, σε μία φάση, σε μία κεφαλιά και μία απόκρουση, "παγιδεύτηκαν" στην ιστορία και οι πορεία τους στον χρόνο θα ήταν κοινή έστω κι αν δεν έπαιξαν ποτέ μαζί.

Στο Μουντιάλ του 1970 ο Πελέ σηκώνεται πιο ψηλά απ' όλους τους αμυντικούς της Αγγλίας και πιάνει μία δυνατή καρφωτή κεφαλιά που έστελνε την μπάλα στα δύχτια του Γκόρντον Μπανκς. Όμως ο Άγγλος κίπερ πετάχτηκε στη γωνία του αποκρούοντας την μπάλα
αφήνοντας όλους όρθιους νομίζοντας πως ο Πελέ είχε σκοράρει. Οι δυό τους θα γίνονταν ένα από τα αχώριστα ποδοφαιρικά ζευγάρια στην ιστορία του αθλήματος.

Το "αντίο" του Πελέ όπως και να έχει αποκτά μία άλλη δυναμική:

«Η θέση του τερματοφύλακα έχει αλλάξει πολύ από τότε που ο Γκόρντον κι εγώ αγωνιζόμασταν. Ωστόσο, αν έπαιζε σήμερα, θα ήταν ακόμα ένας από τους κορυφαίους. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου» έγραψε ο Πελέ.

Goalkeeping has changed a lot since Gordon and I played. But if he were playing today, he would still be one of the very best. Rest in peace, my friend. https://t.co/NYDiEzY6VZ pic.twitter.com/EOYmMKbgPH

— Pelé (@Pele) February 12, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα