Πέφτοντας, βρήκαν πορτοφόλι

Ο Άρης και ο Ατρόμητος έκαναν το καθήκον τους περνώντας στην επόμενη φάση του Europa, με απολογισμό 3 νίκες και μία ισοπαλία σε 4 ματς. Και αήττητοι και βαθμοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο που τόσο τους έχει ανάγκη για να μην κατρακυλήσει στη βαθμολογία της UEFA. Μάλιστα ο αποκλεισμός κυπριακής ομάδας ήταν διπλό καλό, καθώς είναι οι άμεσοι αντίπαλοί μας.

Το θέμα είναι να μη θεωρήσουν οι ελληνικές ομάδες ότι η δουλειά έχει
γίνει, γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, απέναντι σε ομάδες πολύ πιο έτοιμες και με αγωνιστικό ρυθμό. Ο Άρης απέναντι στους Νορβηγούς της Μόλντε θα πρέπει να διορθώσει κάποιες από τις ανορθογραφίες που έκανε στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΛ, για να έχει τύχη να βρεθεί στα πλέι οφ και να διεκδικήσει ομίλους. Στην Κύπρο δυσκολεύτηκε να κρατήσει μπάλα και έπεσε στην παγίδα του εκνευρισμού, με αποτέλεσμα να χάσει σε ορισμένες περιπτώσεις το καθαρό μυαλό και την αυτοσυγκέντρωσή του. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του, με τον Ιντέγε που είναι στις φάσεις, να χρειάζεται ένα γκολ, ώστε να «ξεμπουκώσει». Είναι σημαντικό να καταφέρει να διαχειριστεί το ρυθμό της αναμέτρησης και να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να τρέξουν και παίξουν σε υψηλό τέμπο, γιατί τότε θα έχουν πλεονέκτημα.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος έμαθε ότι κανένα ματς δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής. Από το άνετο 2-0 στο αγχωτικό 2-2, πριν καθαρίσει ο Ρισβάνης με το κεφάλι. Η ευκολία με την οποία δέχεται φάσεις η ομάδα του Περιστερίου είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει ο Αναστασίου, γιατί η Λέγκια δε θα είναι το ίδιο αφελής με την Ντουνάιτσκα. Το αστέρι κρατάει την ευκολία με την οποία βγάζει φάσεις, την προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις του νέου προπονητή και την παρουσία του Ούμπιντες που είναι 37αρης σε σώμα 25χρονου.

Το στοίχημα για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι να παραμείνουν ζωντανές μετά το πρώτο ματς και να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι μερικές φορές χρειάζονται ακόμη και περισσότερα από 180 λεπτά για την πρόκριση. Στο παιχνίδι μπαίνει και η ΑΕΚ, η οποία έμαθε τον αντίπαλό της, Κραϊόβα, μετά από πέναλτι σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι με την Χόνβεντ. Οι Ρουμάνοι σίγουρα θα τιμωρηθούν για όσα έγιναν και δεν ξέρω μήπως έχουμε και τα δύο ματς κεκλεισμένων, καθώς η Ένωση κουβαλάει τιμωρία από την περυσινή σαιζόν. Το σημαντικό είναι ότι συνεχίζουν και οι 5 εκπρόσωποί μας και μαζί συνεχίζουν να υφίστανται και οι ελπίδες μας για κάτι καλό.
Keywords
Τυχαία Θέματα