Πασχαλάκης «Να μην έχουμε ... ταβάνι»


Σημαντική ημέρα η χτεσινή και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, όχι μόνον για τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπάτε Μπορίσοφ στη Λευκορωσία αλλά και για την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας! Ο υψηλόσωμος πορτιέρε, λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο διαδικτυακό, τηλεοπτικό κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, PAOK TV, από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα.

«Καλημέρα, είναι μέρα ξεκούρασης
σήμερα, κάνουμε την αποθεραπεία μας και προσπαθούμε να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή»

- Ν’ αφήσουμε το χτεσινό παιχνίδι – λίγο – στην άκρη, συγχαρητήρια για την κλήση σου στην Εθνική. Οπως ρωτήθηκε και ο προπονητής χτες, όχι αν την άξιζες γιατί αυτό είναι δεδομένο, μήπως ... άργησε;
«Ευχαριστώ πολύ κιόλας για τα καλά σας λόγια, δεν ξέρω αν άξιζε ή όχι, αυτό θα φανεί στην πορεία. Βασικά την περίμενα πάρα πολύ καιρό, ήρθε τώρα. Θα φανεί στην πορεία αν ήρθε την κατάλληλη στιγμή ή όχι. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο και να μπορέσω να καταφέρω και περισσότερα πράγματα».

- Την Κυριακή, ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης ουσιαστικά «κλείνει» αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Ο δικός σου απολογισμός από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα;
«Νομίζω ότι δεν μπορώ να κάνω ακόμη τον απολογισμό. Πρέπει να τον κάνουμε στο τέλος της χρονιάς. Μέχρι στιγμής έχουμε αποκομίσει πολλές εμπειρίες, έχουν γίνει πολλά παιχνίδια. Όπως είπα και πριν, στα περισσότερα παιχνίδι πρέπει να βγαίνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη κι από τις ήττες έχουμε κερδίσει εμπειρίες αλλά πιστεύω ότι με τη δουλειά και με την ίδια αποφασιστικότητα μπορούμε να καταφέρουμε κι άλλα, περισσότερα πράγματα».

- Ποιό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος που έχεις πάρει φέτος από μια ήττα και ποιά ήταν αυτή;
«Κι από νίκες κι από ήττες έχω πάρει, κυρίως όμως είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τον πρώτο στόχο μας, από εκεί ππιστεύω πήρα περισσότερα πράγματα. Αλλά όπως έχω αναφέρει είναι καλό να έρχονται κι οι ήττες για να βλέπεις και να ξέρεις ποιός είναι κοντά σου και στις δύσκολες στιγμές. Οι νίκες είναι πάντα ωραίες και ... ‘κλείνουν’ τρύπες, αλλά οι ήττες είναι αυτές που πραγματικά βλέπεις ποιός είναι δίπλα σου».

- Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2017, με τον Αλέξανδρο του σήμερα, που έγινε και μέλος της Εθνικής, είναι ο ίδιος άνθρωπος και σε αγωνιστικό και σε προσωπικό επίπεδο;
«Σε προσωπικό επίπεδο ο ίδιος είμαι. Αγωνιστικά έχω βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα, σε πολλούς τομείς κι αυτό οφείλεται στους προπονητές μου. Σίγουρα πιστώνεται στον κ. Σκιαθίτη το πόσο έχω βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο και στον κ. Λουτσέσκου που θέλει κάποια πράγματα από μένα κι είναι δίπλα μου θέλοντας να τα πετυχαίνω κάθε μέρα. Είναι άνθρωποι που καθημερινά βρίσκονται δίπλα μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί πραγματικά μ’ έχουν βελτιώσει. Αλλά σίγουρα δε θα μπορούσα να ξεχάσω και τους συμπαίκτες μου γιατί περνάμε πολλές ώρες μαζί. Είναι άνθρωποι που βελτιωνόμαστε μαζί όλον αυτόν τον καιρό και φυσικά τη σύντροφό μου».

- Κλείνοντας, πώς φαντάζεσαι τον Αλέξανδρο στο τέλος αυτής της χρονιάς;«Νομίζω πως είναι ο ίδιος στόχος που έχουμε όλοι μαζί. Να κατακτήσουμε μ’ αυτήν την ομάδα όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε, θέλω – φυσικά – να πάρουμε το πρωτάθλημα, να είμαστε εμείς οι νικητές, το Κύπελλο αν μπορούμε και φυσικά να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League και να μην έχουμε ... ταβάνι, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Κι εννοείται να έχουμε την υγεία μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα