Παρί Σ.Ζ. – Μπάγερν Μ. 0-1: Ο Κομάν «έκλεισε» το παλιό του σπίτι! (hls)

Ο άσος της Μπάγερν, γέννημα – θρέμμα Παριζιάνος και προϊόν των Ακαδημιών της Παρί, της είχε στερήσει το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στον τελικό του 2020 και χαρίζοντας στην Μπάγερν τον έκτο τίτλο της.

Ο 26χρονος άσος, επιφύλαξε όμως άλλη μία δυσάρεστη βραδιά στους παλιούς του φίλους, δίνοντας στους Βαυαρούς προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά εν’ όψει της ρεβάνς στο Μόναχο στις 8/3, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ στο

πρώτο ματς της φάσης των «16».

Οι Βαυαροί, με νίκη 1-0, υποχρέωσαν τους Παριζιάνους στο πρώτο τους εντός έδρας ματς χωρίς γκολ στο «Παρκ Ντε Πρενς» μετά από 32 παιχνίδια CL, καθώς και στην πρώτη ήττα τους εκεί στη διοργάνωση από τον Απρίλιο του 2021, όταν είχαν χάσει στα ημιτελικά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Δίκαιο το αποτέλεσμα, με την Μπάγερν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και την Παρί να ξυπνά μόνο προς το τέλος, μετά την είσοδο του Μπαπέ.

Κυρίαρχη χωρίς φάσεις

Για τους γηπεδούχους έμεινε αρχικά στον πάγκο ο προερχόμενος από τραυματισμό Μπαπέ, ενώ έγραψε ιστορία ο Ζαΐρ – Εμερί, που έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που ξεκίνησε ματς νοκ – άουτ στη διοργάνωση, σε ηλικία 16 ετών και 343 ημερών.

H Μπάγερν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με περισσότερη κατοχή μπάλας, έστω και αν δεν είχε κλασικές ευκαιρίες.

Στο 30′ ο Τσούπο – Μοτίνγκ έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά που πέρασε άουτ μετά από σέντρα του Κομάν, ενώ ο Κίμιχ στο 43′ υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε επέμβαση με σουτ από το ημικύκλιο.

Κομάν και μετά…Μπαπέ

Οι Βαυαροί συνέχισαν να κυριαρχούν στο ξεκίνημα του β’ μέρους και στο 53ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ντέιβις (που είχε μπει αλλαγή) να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Κομάν με σουτ να ανοίγει το σκορ, σε ένα γκολ που φέρει ευθύνη ο Ντοναρούμα.

Ο πρώην παίκτης της Παρί, δεν πανηγύρισε άλλο ένα σημαντικό γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Aμέσως μετά, ο τεχνικός των γηπεδούχων Κριστόφ Γκαλτιέ, έριξε στη μάχη τον Μπαπέ, βλέποντας την ομάδα του να μην απειλεί καθόλου.

Στο 62′ όμως η Μπάγερν παραλίγο να κάνει το 0-2, με τον Τσούπο – Μοτίνγκ να σουτάρει από κοντά, αλλά τον Ντοναρούμα αυτή τη φορά να σώζει, κάτι που έκανε και στο 63ο λεπτό σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, με ακροβατική επέμβαση και την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι.

Στο 64′ η Μπάγερν έχασε και νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Παβάρ να πιάνει κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Ντοναρούμα να επεμβαίνει εκ νέου.

Η Παρί αντέδρασε στο 73′, με τον Μπαπέ να βρίσκει χώρο στην πλάτη της βαυαρικής άμυνας, όμως ο Ζόμερ που έκλεισε γρήγορα το οπτικό πεδίο του Γάλλου κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 77′ ο Μαρκίνιος έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση από κόρνερ του Μέσι, αλλά ο Ελβετός γκολκίπερ ήταν και πάλι σωστά τοποθετημένος.

Στο 82′ η Παρί σκόραρε με τον Μπαπέ από τη μικρή περιοχή, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, καθώς ο Νούνο Μέντες – που έβγαλε την ασίστ – είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ σε μπαλιά του Νεϊμάρ.

Ο Μέντες παραλίγο να τα καταφέρει με παρόμοιο τρόπο – από κανονική θέση αυτή τη φορά – στο 85′ βγάζοντας σε επίκαιρη θέση τον Μέσι, όμως το σουτ του Αργεντίνου μπλοκαρίστηκε με έξοχη αμυντική ενέργεια του Παβάρ!

Οι Παριζιάνοι πλησίασαν ξανά την ισοφάριση στο 86′, με τον Βιτίνια να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ζόμερ να δηλώνει παρών στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους Βαυαρούς.

Στις καθυστερήσεις, ο Παβάρ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μέσι στο όριο της περιοχής.

Αυτό δε στάθηκε όμως αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα και η Παρί καλείται να κάνει την ανατροπή στο Μόναχο, αν δε θέλει να βγει ακόμα μία φορά πρόωρα εκτός διοργάνωσης.

Παρί Σ.Ζ. (Γκαλτιέ): Ντοναρούμα – Χακίμι (46′ Κιμπεμπέ), Ράμος, Μαρκίνιος, Μέντες – Ζαΐρ-Εμερί(57′ Ρουίζ), Ντανίλο (75′ Βιτίνια), Βεράτι, Σολέρ (57′ Μπαπέ) – Μέσι, Νεϊμάρ.
Μπάγερν Μ. (Νάγκελσμαν): Ζόμερ – Παβάρ, Ντε Λιχτ, Ουπαμεκανό – Σανέ (90′ Στάνισιτς), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κανσέλο (46′ Ντέιβις) – Μουσιάλα (87′ Χράφενμπερχ), Τσούπο – Μοτίνγκ (76′ Μίλερ), Κομάν (76′ Γκνάμπρι).

Keywords
Τυχαία Θέματα