Μίλαν-Τότεναμ 1-0: Η πρόκριση θα κριθεί στο Λονδίνο (hls)

Η Μίλαν επικράτησε της Τότεναμ με 1-0 χάρη σε ένα γκολ νωρίς από τον Μπραχίμ Ντίαζ, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ των “ροσονέρι” σε φάση νοκ άουτ στο Champions League, πίσω μόνο από τον μεγάλο Κακά. Μπροστά σε 74320 οπαδούς (ρεκόρ), η ομάδα του Πιόλι πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συμπατριώτες

του. Η Μίλαν μετά το γκολ διαχειρίστηκε το ματς, η Τότεναμ δε μπόρεσε να έχει διάρκεια στην επιθετικότητά της και το 1-0 κρίνεται δίκαιο. Τα πάντα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς του Λονδίνου.

Προβάδισμα με Ντίαζ και χαμός στο Σαν Σίρο

Το ματς στα πρώτα του λεπτά είχε την εικόνα της Τότεναμ να πιέζει ψηλά με τη Μίλαν να αμύνεται. Ωστόσο στο 7ο λεπτό είχαμε την αλλαγή δεδομένων και πλάνων στο ματς. Από μια εναέρια μονομαζία του Ερναντέζ με τον Ρομέρο έξω από την περιοχή της Τότεναμ, ο άσος της Μίλαν μπήκε στο “κουτί” σούταρε δυνατά διαγώνια με τον Φόρστερ να αποκρούει, η μπάλα έφτασε στον Ντίαζ που εκτέλεσε, νέα επέμβαση του τερματοφύλακα και με δεύτερη προσπάθεια (με το κεφάλι!) ο Ντίαζ μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Τότεναμ προσπάθησε στη συνέχεια να απαντήσει και είχε αρκετές τελικές προσπάθειες προς την εστία του Ταταρουσάνου με τον γκολκίπερ των “ροσονέρι” σε διαρκή ετοιμότητα. Κεφαλιά του Κέιν στο 12΄ που μπλόκαρε, σουτ του Έμερσον στο 27′ με την ίδια κατάληξη και κάποιες ακόμα φάσεις πριν η Μίλαν ισορροπήσει κοντά στο ημίωρο. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες δημιούργησαν μόνο προϋποθέσεις και όχι ευκαιρίες. Ακόμα και στο 47′ η διπλή ευκαιρία με Σον και Κέιν θεωρείται ως μη γενόμενη καθώς ο Νοτιοκορεάτης ήταν οφσάιντ.

Ιταλική διαχείριση

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν μπήκε πιο αποφασιστικά. Έλεγξε τον ρυθμό, θέλησε να γίνει απειλητική και κυρίως δεν απειλήθηκε. Στο 73′ ένα σουτ του Ριτσάρλισον σταμάτησε στα σώματα και στο 78΄ η ομάδα του Πιόλι έχασε τη δική της ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο γκολ στο ματς. Ήταν μια πρώτη κεφαλιά του Ζιρού, μια δεύτερη του Ντε Κετελάρε και λίγο έλειψε ο Πέρισιτς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα λεπτό μετά, από σέντρα του Λεάο, ο Τιάο έπιασε δυνατή κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Με τον ρυθμό να ανοίγει λίγο στα τελευταία λεπτά, είχε και η Τότεναμ δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα λεπτό. Στο 81′ ένα σουτ του Σαρ που δε βρήκε το στόχο και στο 82′ η κεφαλιά του Ντάιερ σταμάτησε στην αγκαλιά του Ταταρουσάνου. Στο 86′ από κόρνερ του Πέρισιτς η Ντάιερ έπιασε νέα κεφαλιά αλλά αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Το ματς κύλησε ως το τέλος χωρίς άλλη μεγάλη φάση, με τη Μίλαν να έχει το προβάδισμα του ενός γκολ ενόψει του επαναληπτικού του Λονδίνου στον οποίο τα πάντα είναι ανοιχτά.

Οι συνθέσεις

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Τιάο, Καλουλού, Κιάερ, Σαλεμάκερς (77′ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86′ Πομπέγκα), Ερναντές, Ντίαζ (77′ Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90′ Ρέμπιτς)

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81′ Ντέιβις), Έμερσον, Σκιπ, Σαρ, Πέρισιτς, Κουλουσέβσκι (70′ Ριτσάρλισον), Σον (81′ Ντανζούμα), Κέιν

Keywords
Τυχαία Θέματα