Παρέμεινε αήττητη σε ματς – διαφήμιση η ΤΣΣΚΑ (video)

Η Ζάλγκιρις είχε δύο ευκαιρίες να φύγει νικήτρια από τη Μόσχα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα, αλλά ο Γουόλτερς αστόχησε σε κανονική διάρκεια και παράταση και η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 99-97. Απίθανος ο «Τσάτσο» Ροντρίγκεθ με 24 πόντους, εκ των οποίων οι 13 στο τελευταίο 8λεπτο!

Ένα ματς – διαφήμιση του μπάσκετ έγινε στην Megasport Arena της Μόσχας ανάμεσα στην αήττητη ΤΣΣΚΑ
και την… αήττητη εκτός έδρας (3/3) Ζάλγκιρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του κρατώντας χαμηλά τον Ντε Κολό και προηγήθηκαν 71-80 στο 37΄ με τρίποντο του Γκριγκόνις.

Κάπου εκεί… εξερράγη ο Ροντρίγκεθ: τρίποντο για το 74-80 και όταν λίγο αργότερα η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (78-84, 01:27), έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα ισοφαρίζοντας σε 84-84. Ο Γουόλτερς με λέι-απ έκανε το 84-86, αλλά ξανά ο Τσάτσο ισοφάρισε με δικό του λέι-απ για το 86-86. Η τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας πήγε στα χέρια του Γουόλτερς, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει το ματς για την Ζάλγκιρις.

Παίζοντας για δεύτερο συνεχόμενη αγωνιστική παράταση (και τρίτη συνολικά), η Ζάλγκιρις συνέχισε το σφιχταγκάλιασμα με την ΤΣΣΚΑ και στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Γκριγκόνις έδωσε λύσεις στους Λιθουανους, την ώρα που ο Χίγκινς ήταν λίρα εκατό και οι Κλάιμπερν – Χάινς έδιναν άλλη οντότητα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Σέρχιο με τρίποντο έγραψε το 97-94 στο 1:07, η Ζάλγκιρις κέρδισε βολές και επιθετικά ριμπάουντ και ισοφάρισε εκ νέου σε 97-97.

Στις τελευταίες επιθέσεις, ο Κλάιμπερν έσωσε μια χαμένη επίθεση, κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έγραψε το 99-97. Η Ζάλγκιρις κυκλοφόρησε τέλεια τη μπάλα, έβγαλε τον Γουόλτερς ελεύθερο στα 6.75, όμως ο παλιός συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν τα κατάφερε και φόρεσε τον μανδύα του μοιραίου του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα