Παραμονή με Αλμπάνη! (video)

Ο Απόλλων Σμύρνης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλμπάνη που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα σύστημα 3-4-2-1 με τον Χουάντερσον κάτω απ' τα δοκάρια, τους Κοντοέ, Ζησόπουλο και Κύργια στην άμυνα, δεξιά ο Στάθης, αριστερά ο Ναδάλες, στο κέντρο οι Παπάζογλου - Τσουκαλάς, μπροστά τους οι Αλμπάνης - Κονέ και στην
κορυφή ο Ελμπάζ.

Αντίθετα, ο Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-1-2 με τον Μπόζοβιτς κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Ζίζιτς, Μόρα και Γιοβάνοβιτς στην άμυνα, δεξιά ο Μασούρας, αριστερά ο Μλαντένοβιτς, στο κέντρο οι Λαγός - Φατιόν, δεκάρι ο Μιλοσάβλιεβιτς και επιθετικό δίδυμο οι Κριζμάν - Ντέλετιτς.

Ανώτερος και ουσιαστικός ο Απόλλων

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο με το ρυθμό να είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Αλμπάνης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αρχικά ο Ελμπάζ ήταν εκείνος που έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο κορμί του Μπόζοβιτς, στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κονέ πήρε το «ριμπάουντ» και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να μπορέσουν να συνέλθουν και στο 32ο λεπτό απείλησαν αλλά το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς εξουδετερώθηκε από τον Χουάντερσον.

Η σημαντικότερη στιγμή για την ΑΕΛ σημειώθηκε στο 42ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας, ο Μασούρας νικήθηκε δύο φορές, μία από τον Χουάντερσον, μία από το δοκάρι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων να παραμένει.

«Καθάρισε» ο Αλμπάνης

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων ήθελε να μπει δυνατά προκειμένου να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» ουσιαστικά τη νίκη. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΛ.

Στο 48ο λεπτό ο Ντέλετιτς βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά αλλά το διαγώνιο σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Χουάντερσον, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στο 66ο λεπτό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα και να κάνει πιο εύκολη την υπόθεση «νίκη». Ο Ναδάλες σέντραρε από τα αριστερά και ο Αλμπάνης με ατομική ενέργεια από το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του, η οποία έκανε σπουδαίο βήμα παραμονής στην κατηγορία με αυτό το τρίποντο.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 72ο λεπτό ο Αλμπάνης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Έλληνας επιθετικός με τρομερό διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή, σκόραρε πετυχαίνοντας το έβδομο γκολ του στη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κύργιας (64' Χουάρες), Στάθης, Τσουκαλάς, Παπάζογλου, Ναδάλες, Κονέ, Αλμπάνης, Ελμπάζ (74' Καστιγέχος)

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Ζίζιτς, Μόρας, Γιοβάνοβιτς, Μασούρας, Φατιόν, Λαγός, Μλαντένοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (78' Γκόλιας), Ντέλετιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα