Παπούτσια του Τζόρνταν από… χρυσάφι (vid)

Ένα ζευγάρι παπούτσια που φορέθηκαν κάποτε από τον Μάικλ Τζόρνταν, πουλήθηκαν για 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, γίνοντας τα ακριβότερα παπούτσια που έχουν πουληθεί ποτέ.

Τα υπογεγραμμένα αθλητικά παπούτσια – για τα οποία η Sotheby’s είχε εκτιμήσει ότι θα έπρεπε να πουληθούν έναντι 2 έως 4 εκατομμύρια δολάρια- είναι μεταξύ των πιο ακριβών αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν από τη συλλογή του Τζόρνταν. Το προηγούμενο ρεκόρ για αθλητικά παπούτσια του Τζόρνταν ήταν 1,47 εκατομμύρια δολάρια για ένα ζευγάρι από

τα Nike Air Ships του, το οποίο φορούσε.

Τα Air Jordan XIIIs που πουλήθηκαν, φορούσε ο Τζόρνταν κατά την τελευταία του σεζόν με τους Chicago Bulls το 1997-98. Μάλιστα, με τα συγκεκριμένα σκόραρε 37 πόντους στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών του NBA το 1998, κόντρα στους Utah Jazz, τους οποίους και νίκησαν οι μετέπειτα πρωταθλητές με σκορ 93-88. 

Η τελευταία πώληση επιβεβαιώνει τη θέση του Τζόρνταν ως του πιο πολύτιμου αθλητή στις δημοπρασίες αθλητικών αναμνηστικών, καθώς και μία φανέλα που φόρεσε στους τελικούς του NBA το 1998 πουλήθηκε το 2022 για 10,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιστορία του συγκεκριμένου ζευγαριού “Bred” Air Jordans

Αμέσως μετά τη νίκη στο Game 2, ο Τζόρνταν έδωσε τα παπούτσια σε ένα ball boy στα αποδυτήρια ως «ευχαριστώ» που βρήκε ένα χαμένο του μπουφάν, όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Τα “Bred” Air Jordans – συντομογραφία για το “μαύρο και κόκκινο” – είναι το μοναδικό πλήρες ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που φορούσε ο Τζόρνταν σε έναν αγώνα των τελικών του ΝΒΑ που έχει πιστοποιηθεί, δήλωσε ο οίκος Sotheby’s, για αυτό και η τιμή τους ξεπέρασε τα δύο εκ. δολάρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα