Παπαπέτρου: «Η άμυνα είναι το μυστικό»

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, η σκληρή άμυνα επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ξεπερνά τα προβλήματα και να κερδίζει στην Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ μετά τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο:

Για τη νίκη επί της Αρμάνι: «Ήταν μια ομαδική νίκη αυτή απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Νομίζω όλοι όσοι μπήκαν προσέφεραν και αμυντικά και επιθετικά. Κερδίζουμε
σαν ομάδα και χάνουμε σαν ομάδα. Είμαι χαρούμενος που όποιος μπαίνει δίνει το 100%. Ρίξαμε το ρυθμό, δεν συνεχίσαμε να παίζουμε επιθετικά, αφήσαμε την Αρμάνι να βάλει πολλά εύκολα καλάθια, τρίποντα, και χάσαμε τη διαφορά, κάτι που αδικεί, θεωρώ, την προσπάθειά μας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού».

Για το το μυστικό της ομάδας που, παρά τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, μετρά 12 νίκες σε 16 αγωνιστικές: «Η άμυνα είναι το μυστικό. Η ομάδα τα δίνει όλα αμυντικά. Έχουμε μία συμπαγή άμυνα, αυτό είναι το μυστικό μας και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Για το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε με 5 Έλληνες: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Ο κορμός της ομάδας είναι οι Έλληνες, όπως και να το κάνουμε. Όχι πως οι ξένοι μας δεν αξίζουν να είναι στην πεντάδα ή δεν είναι καλοί παίκτες, αλλά οι Έλληνες είμαστε παιδιά που βρισκόμαστε χρόνια στην ομάδα και είναι μια πολύ ωραία εικόνα να ξεκινάς ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με πέντε Έλληνες. Ακόμη κι εμείς που θεωρούμαστε πιο μικροί, κλείνουμε 5ο χρόνο στην ομάδα και ξέρουμε τη φιλοσοφία, ξέρουμε τι χρειάζεται αυτή η ομάδα για να κερδίζει. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πως αυτοί οι παίκτες που σήκωσαν αυτήν την ομάδα ουσιαστικά, παραμένουν και είμαστε όλοι ενωμένοι».

Για τον Ουίλτζερ: «Σίγουρα ανεβαίνει, παίζει πολύ καλύτερα. Εμείς το βλέπουμε και στην προπόνηση. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης για εμάς. Αν και δεν κάνω αναφορές προσωπικά, ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για κάποιον άλλον, νομίζω ότι μέσα από την ομάδα ο καθένας βρίσκει το ρόλο του».

Για το πόσο ψυχοφθόρες είναι οι απώλειες λόγω τραυματισμών: «Δεν μπορείς να το αποτρέψεις. Το πιο ψυχοφθόρο είναι οι μεγάλοι τραυματισμοί, όπως του Μήτσου (σ.σ. Αγραβάνης), του Τιλί που ήταν μακροχρόνια. Μικροτραυματισμοί υπάρχουν από εδώ και από εκεί, αλλά οι μεγάλοι τραυματισμοί είναι οι δύσκολοι! Και για την ψυχολογία αυτών των παιδιών, επειδή το έχω περάσει προσωπικά και ξέρω πως είναι, αλλά και για την ομάδα. Κι αυτό όμως είναι μέσα στο παιχνίδι, η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει, όποιος και να παίζει. Με τον Πανιώνιο παίξαμε δέκα, μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε και 9 και 8. Και πέρυσι στο Καζάν παίξαμε με 10 ή 9 παίκτες. Εμείς σκεφτόμαστε πως πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, ό,τι κι αν γίνεται».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εύκολες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και έχει προετοιμάσει το παιχνίδι για να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Παίζουν στην έδρα τους, έχουν τον κόσμο τους και θέλουν να παίξουν καλό μπάσκετ. Εμείς πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, να προετοιμαστούμε καλά, να ξεκουραστούμε πρώτα. Έχουμε δει ότι όλες οι ελληνικές ομάδες προσπαθούν να χτυπήσουν τους μεγάλους αντιπάλους. Και εμάς και τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι δεν θα είναι εύκολο. Ας μην ξεχνάμε πως και τα προηγούμενα χρόνια νικήσαμε πολύ δύσκολα εκεί μέσα, μάλιστα στο ένα παιχνίδι χρειάστηκε διπλή παράταση, οπότε πρέπει να κάνουμε άλλη μία καλή εμφάνιση για να νικήσουμε».

Για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες σε έδρες θεωρητικά υποδεέστερων αντιπάλων: «Είναι πολλά τα παιχνίδια. Είναι μεγάλη η κόπωση. Και οι άλλες ομάδες δεν είναι... κουλές. Και οι άλλες ομάδες παίζουν μπάσκετ. Δεν είναι ότι παίζουμε με πολύ υποδεέστερες ομάδες. Είναι καλές ομάδες, παλεύουν κι αυτές και σίγουρα, αν τους δώσεις χώρο και τους αφήσεις να κάνουν το παιχνίδι τους, μπορεί να σε κερδίσουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα