Παπανικολάου Vs Χεζόνια: Πάγος και φωτιά (video)

Η σεζόν είχε ζόρια για τον Παπανικολάου. Κορμί 204 εκατοστών με την καταπόνηση τόσων ετών στην Ευρωλίγκα, περπατώντας στα 34 και χωρίς ανάσα το καλοκαίρι ένεκα της Εθνικής Ομάδας, δεν γινόταν αλλιώς. Όπως και ο Γουόκαπ, ο «Παπ» τράβηξε κουπί το πρώτο δίμηνο (σχεδόν 31 λεπτά συμμετοχής στα πρώτα 9 παιχνίδια) αφού ο Μακίσικ ήταν τραυματίας και ο Μπραζντέικις δεν βοηθούσε και στη συνέχεια… έσκασε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε το χρόνο να επανέλθει, τον είδε να ανταποκρίνεται και ως πάουερ φόργουορντ και να

είναι κομβικός στο 10-1 με το οποίο έκλεισε ο Ολυμπιακός την κανονική περίοδο. Όταν δε επέστρεψε στα πλέι-οφ, ο κάθε Τζαμπάρι Πάρκερ πήγε στον πάγκο του και οι ερυθρόλευκοι στο φάιναλ φορ.

Για τον Χεζόνια η φετινή είναι σεζόν εκτόξευσης, αυτή στην οποία ξεδιπλώνει στο παρκέ το ανεξάντλητο ταλέντο του. Ένα ελάφι 206 εκατοστών που καλπάζει στο παρκέ, σκοράρει από τα 9 μέτρα λες και σουτάρει βολή, συμμετέχει στις βρωμοδουλειές (4.5 ριμπάουντ, κυνήγι στην άμυνα). Το κυριότερο όμως είναι πως στα 29 του χρόνια φαίνεται να έχει απαλλαχθεί από την ανασφάλεια του να πρέπει να αποδεικνύει κάθε φορά ποιος είναι. Κάπως έτσι το παιχνίδι του έχει γίνει πιο δωρικό και εν τέλει πιο αποτελεσματικό: καθόλου τυχαία η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να του προσφέρει αυτοκρατορικό συμβόλαιο για να τον ξαναντύσει στα μπλαουγκράνα, αν πιστέψουμε τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ιβηρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα