Ραντεβού στην Τούμπα ...

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα δύσκολο βράδυ στο «Ντα Λουζ», βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως αντέδρασε, βρήκε το γκολ που ήθελε με τη «χρυσή» αλλαγή του κ. Λουτσέσκου, τον Ουάρντα να ισοφαρίζει σε 1-1 κι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να περιμένει την Μπενφίκα σε μια κατάμεστη Τούμπα προκειμένου να καταθέσει ψυχή τε σώματι για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Τα
σχέδια των δυο προπονητών

Ο Ρουί Βιτόρια είδε τις ... προσευχές του – αρχικά – να εισακούονται καθώς ο Αλμέιδα, που ήταν αμφίβολος χτες λόγω ενοχλήσεων, ξεπέρασε το πρόβλημά του και μάλιστα συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα αλλά υπέστη καίριο πλήγμα χάνοντας τον καλύτερό του ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον 28χρονο Σάλβιο που την τελευταία στιγμή τέθηκε εκτός δίνοντας τη θέση του στον Ζίφκοβιτς. Πέραν αυτού καμία άλλη έκπληξη από τον 48χρονο Πορτογάλο τεχνικό στο 4-3-3 μ’ ένα αμυντικό χαφ μπροστά από την αμυντική γραμμή, τον Φέισα που συμπλήρωσε πενήντα ευρωπαϊκές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δυο χαφ ψηλά, τους Πίτζι και Γκέρντσον δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στο κλασικό 4-2-3-1, απάντησε στην απουσία του Ελ Καντουρί με τον Ζαμπά. Με τον Πασχαλάκη στην εστία, την ίδια αμυντική γραμμή με τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, Κάνιας και Μαουρίσιο στο κέντρο, τον Πέλκα στον άξονα, τον Λημνιό σταθερά δεξιά και τον ταχύτατο Ζαμπά αριστερά προκειμένου να «χτυπήσει» την Μπενφίκα στη γρήγορη μετάβαση από τη μια περιοχή στην άλλη. Στην κορυφή κραταιός παρέμεινε ο Πρίγιοβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στον αγώνα, έβγαλε αποφασιστικότητα, δύναμη, ενέργεια, αλλά η Μπενφίκα ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ, όταν στο 6’ ο Φερέιρα υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ κι ενώ ο Γκέντσον είχε πλασάρει εύστοχα τον Πασχαλάκη. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησαν δυο λεπτά μετά όταν στο 8’ ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου. Η – σχετικά – ισορροπημένη αυτή εικόνα όμως αλλοιώθηκε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όταν η Μπενφίκα βρήκε ρυθμό, πήρε το κέντρο και λίγο μετά δημιούργησε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες με τον Πίτζι (σ.σ. η μια από αυτές δοκάρι) να είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον «Δικέφαλο». Οι γηπεδούχοι άπλωναν διαρκώς το παιχνίδι τους από τα άκρα και «χτυπούσαν» με γρήγορες μεταβιβάσεις από την πλευρά που είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα πάνω στη φάση. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όμως οι τελικές επιλογές ήταν τέτοιες που δεν του έδωσαν την ευκαιρία για κάτι πιο ουσιαστικό. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Μαουρίσιο στον Γκέντσον, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πίτζι στις καθυστερήσεις ανοίγοντας το σκορ, στην τελευταία φάση – όπως αποδείχτηκε – του πρώτου μέρους.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς (Σερβία)
Επιπλέον Βοηθοί: Νέναντ Τζόκιτς, Ντανίλο Γκρούιτς (Σερβία)
4ος Διαιτητής: Νεμάνια Πέτροβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Φέισα, Ρούμπεν Ντίας, Τσέρβι, Ζίφκοβιτς, Φερέιρα, Πίτζι, Ζαρντέλ (αρχηγός), Αλμέιδα, Φερνάντες.

Π.Α.Ο.Κ. (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (αρχηγός), Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς.

Περισσότερα σε λίγο
Keywords
Τυχαία Θέματα