ΠΑΟΚ: Τζόλης, Ζίβκοβιτς και αποτελεσματικότητα

ΠΑΟΚ: Τζόλης, Ζίβκοβιτς και αποτελεσματικότηταastiliadΚυρ, 11/15/2020 - 11:11

Ο "δικέφαλος" έχει τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα σημειώνοντας 12 γκολ και στερούμενος αποτελεσματικότητας σε κάποιες περιπτώσεις, "πλήρωσε" με βαθμολογικές απώλειες.

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ 

Τα 12 γκολ του "δικεφάλου" έχουν σημειώσει 8 διαφορετικοί παίκτες. η πρόσφατη εποχή Πρόγιοβιτς

με τον φορ να σημειώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των γκολ της ομάδας δεν παρατηρείται πλέον. Πρωτίστως γιατί οι τελικές προσπάθειες μοιράζονται σε περισσότερους και λιγότερο γιατί δεν υπάρχει (δε βρίσκεται κάθε μέρα) παίκτης τέτοιας αποτελεσματικότητας σήμερα στον ΠΑΟΚ.
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι πάντως (με 4 γκολ)αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και μετά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας μοιάζει να υπολογίζεται ως πρώτη λύση στην κορυφή τη επίθεσης.
Άλλος παίκτης με περισσότερα από 1 τέρματα δεν υπάρχει. Επίσης δεν υπάρχει σκόρερ από την άμυνα στα πρώτα 12 τέρματα της σεζόν.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΛΗ

Ο νεαρός Τζόλης είναι ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες για τον ΠΑΟΚ στα μέχρι τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος σκοράροντας 1 φορά και κάνοντας 15 τελικές, 7 εκ των οποίων πήγαν στην εστία.
Φυσικά το γεγονός ότι ο ιδιαίτερα ταλαντούχος νεαρός έχει την ελευθερία κινήσεων και την οδηγία να αποτελεί βασικό εκφραστή των τελικών προσπαθειών, είναι τεχνική επιλογή για την οποία έχουν δικαιωθεί και με το παραπάνω στον ΠΑΟΚ
Πέρα από πρώτος σε τελικές, ο Τζόλης είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (34). Ακολουθεί ο βασικός στα πρώτα ματς της χρονιάς Τσόλακ με 22 επαφές, 13 τελικές, 6 στο στόχο και 1 γκολ. Όπως επίσης και ο Ζίβκοβιτς.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ

Ο Τζόλης μας συστήθηκε περισσότερο ως εξτρέμ όμως ο εφετινός ρόλος του είναι διαφορετικός. Η συχνότητα που πατάει περιοχή και οι χώροι που κινείται είναι διαφορετικοί σε σχέση με το μικρό περυσινό διάστημα που πήρε τις πρώτες συμμετοχές του. Εφέτος έχει μόλις 2 πετυχημένες σέντρες, δείγμα πως δεν κινείται παρά ελάχιστα σε τέτοιους χώρους. Κορυφαίος σε αυτή την κατηγορία είναι ο Ζίβκοβιτς με 17 πετυχημένες σέντρες και κόρνερ. Έχει σημειώσει επίσης 1 γκολ, όμως δεν έχει καταγεγραμμένη ασίστ, ενώ είναι παίκτης που βάση στοιχείων και ρόλου του αρέσει να πατάει πολύ την περιοχή και το έχει κάνει 13 φορές. Δεύτερος στην ομάδα μαζί με τον Σβιντέρσκι.

ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς είναι ο ποδοσφαιριστής που πολύ γρήγορα κατάφερε όχι μόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα, αλλά να είναι και ο ηγέτης του "δικεφάλου". Είναι 2ος σε τελικές προσπάθειες (12), όσες και ο Σβαμπ, μ 5 από τις 12 να πηγαίνουν στην αντίπαλη εστία, μία όμως στα δίχτυα. Κυρίως όμως είναι ο παίκτης που γνωρίζει τον τρόπο δημιουργίας όσο κανείς άλλος στην ομάδα. Πρώτος και με διαφορά σε δημιουργία ευκαιριών με 17, με τον επίσης εξαιρετικό στο ξεκίνημα της χρονιάς Σβαμπ να ακολουθεί με 8 και βέβαια να αγωνίζεται πιο πίσω στο γήπεδο.

Όσο για τον Σβαμπ, πέρα από την προσφορά του στο παιχνίδι κατοχής και δημιουργίας, είναι και 2ος σε τάκλιν για την ομάδα του μετά τον νεαρό Γιάννη Μιχαηλίδη.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την αποτελεσματικότητα. Αναδεικνύει τα στοιχεία του Τζόλη και παίρνει ουσία και εμπειρία από Ζίβκοβιτς και Σβαμπ.  Article publish on Κυρ, 11/15/2020 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα