ΠΑΟΚ: Ο σημαντικότερος όλων… (μέχρι τον επόμενο) (videos)

Η… άτυπη «πρόβα» του ΠΑΟΚ για τα Play Offs της Λίγκας καλά κρατεί, αφού ως τέτοια θα μπορούσε να παραλληλιστεί η αλληλουχία διαδοχικών ντέρμπι σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, συνεχίζεται απόψε και θα λάβει τέλος την προσεχή Τετάρτη στη Λεωφόρο με τον δεύτερο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας betsson.

Είναι – μόλις – η δεύτερη φορά από το ξεκίνημα της

σεζόν κατά την οποία η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου συμπλήρωσε δύο διαδοχικούς αγώνες χωρίς νίκη. Η προηγούμενη ήταν στο πρώτο 15νθήμερο του περασμένου Σεπτέμβρη όταν είχε ηττηθεί στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και είχε έρθει ισόπαλος με τον Άρη στην Τούμπα, αμφότερες αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα. Τώρα έχει προηγηθεί η ισοπαλία με την ΑΕΚ κι η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο.

Με τις απουσίες να έχουν ελαχιστοποιηθεί στα πρόσωπα των Εκόνγκ (σ.σ. επέστρεψε την Παρασκευή και μόλις χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα) και τον Τάισον (σ.σ. τιμωρημένος) ο 55χρονος Ρουμάνος τεχνικός είχε τη δυνατότητα να δουλέψει εντατικά με τους συνεργάτες του την αποψινή αναμέτρηση σε… δύο προπονήσεις, αυτήν της Παρασκευής και τη χθεσινή με την παρουσία του έτοιμου Κωνσταντέλια που τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Με σαφή προτεραιότητα στον αποψινό αγώνα αλλά πάντα λαμβάνοντας υπ΄ όψιν κι αυτόν της προσεχούς Τετάρτης.

Αν ένα από τα κύρια ερωτηματικά ήταν το αν και κατά πόσο επηρεάστηκε η ομάδα από τα πρόσφατα αποτελέσματα, το κλίμα εντός αυτής, τον χαρακτήρα της, την αυτοπεποίθησή της, την απάντηση έδωσε χθες το μέλος της τεχνικής ηγεσίας, Παντελής Κωνσταντινίδης μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr. «Το ακούω κι εγώ», είπε αρχικά προσθέτοντας – μεταξύ άλλων: «Το κλίμα, ο χαρακτήρας μιας ομάδας δεν είναι κάτι που αλλάζει από μέρα σε μέρα. Χτίζεται με τον καιρό και διατηρείται». Κάτι ανάλογο προσέθεσαν στις αντίστοιχες συνεντεύξεις τους ο Ράχμαν Μπάμπα κι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Για τον ΠΑΟΚ είναι μια ευκαιρία. Κόντρα σε έναν ικανό αντίπαλο με νέο τεχνικό, που βιώνει τη δική του δύσκολη σεζόν κι ίσως αντιμετωπίζει αυτό το ματς ως την ύστατη ευκαιρία να ξαναμπεί στο κυνήγι της κορυφής, να πάρει τη νίκη, να εδραιώσει την πρωτεκαθεδρία του, να ενισχύσει – ακόμη περισσότερο – την ψυχολογία του και να πορευθεί με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δύσκολη όσο κι απαιτητική συνέχεια που τον περιμένει, ως η μοναδική – εντός συνόρων – ομάδα που συνεχίζει και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ωστόσο, φυσικά και δε θα είναι εύκολο. Προϋποθέτει, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, δύναμη, πάθος, αποτελεσματικότητα αλλά και τύχη… Μέσα προς τέλη Φεβρουαρίου πλέον με την ομάδα να πορεύεται σε σταθερό αγωνιστικό πλάνο, με συγκεκριμένη κι απαρέγκλιτη διαχείριση που την έχει φέρει μέχρι εδώ, δηλαδή στους «16» του UECL, σταθερα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα τον τελευταίο μήνα και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μια ομάδα που παίζει το πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο κατά κοινή ομολογία και προσπαθεί να διευρύνει τα – πολύ – καλά της διαστήματα, διορθώνοντας παράλληλα τις – όποιες – αδυναμίες της.

Μπαίνοντας – λοιπόν – στην τελική ευθεία της σεζόν, αυτό που μπορεί και κάνει τη διαφορά είναι το μυαλό. Η «καθαρή» σκέψη ανεξαρτήτως συνθηκών κι η προσήλωση στον στόχο-ους, πλέον και με την αρωγή των φίλων της ομάδας στις κερκίδες.

Είναι δύο ομάδες που γνωρίζονται καλά κι αν για τον αποψινό αντίπαλο, ελέω νέας τεχνικής ηγεσίας και πληθώρας ποδοσφαιριστών οι προβλέψεις είναι δύσκολες, για τον ΠΑΟΚ τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Στο 4-2-3-1 θέση αναμένεται να πάρουν για τη σέντρα του αγώνα οι Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας και Σαμάτα.

Αμφότερες οι ομάδες αρέσκονται στο να έχουν την κατοχή, τον έλεγχο του παιχνιδιού, συνεπώς αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ένα ντέρμπι με τα όλα του. Περισσότερες απαντήσεις σε λίγες ώρες στο γήπεδο ή επί της οθόνης. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα