ΠΑΟΚ: Η σύγκρουση των «λαβωμένων»

Απόψε στις 21:00 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τα Play Off της Stoiximan Super League. Κοινό στοιχείο και των δύο τα διαφορετικά δεδομένα με το πώς ήταν και προετοιμάζονταν αμφότεροι για τα ματς της προηγούμενης αγωνιστικής.

Αλλά αυτό δεν είναι που εκτινάσσει το ενδιαφέρον σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα;

Ο «Δικέφαλος» περίμενε την ΑΕΚ στην Τούμπα για να την «πιάσει» στη βαθμολογία και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Είχε καλή ψυχολογία, δεν είχε νέες απουσίες ποδοσφαιριστών παρά μόνον αυτήν του προπονητή της ομάδας, που όντας τιμωρημένος βρέθηκε στις κερκίδες. Η «Ένωση» μετά από δύο «στραβοπατήματα» φερόταν να είχε μεγαλύτερη πίεση και να υστερούσε σε ψυχολογία. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε 0-1 κι όλα τα παραπάνω τα γύρισε ανάποδα.

Ο Ολυμπιακός, επίσης σε καλή κατάσταση πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Για την ακρίβεια μέχρι και το 60ο λεπτό της μεταξύ τους αναμέτρησης. Το τελικό 2-2, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς που κατέληξε στην παραίτηση του Ισπανού τεχνικού της ομάδας, Γκονθάλεθ Μίτσελ και την αντικατάστασή του από τον Ζοζέ Ανιγκό.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν προβάδισμα τριών βαθμών κι απέχουν άλλους τόσους από την κορυφή, κάτι που σημαίνει έξι για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Μαζί με τον αποψινό αγώνα, το σύνολο των διαθέσιμων βαθμών για την κάθε ομάδα ανέρχεται στους είκοσι τέσσερις. Δεν είναι και λίγοι αλλά δεν είναι και πολλοί λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως το όφελος της μίας ομάδας είναι πολύ πιθανό να συνιστά απώλεια για την άλλη σ’ αυτό το…. «κλειστό» κλαμπ των έξι αντιπάλων.

Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2022, όταν ο ΠΑΟΚ, για την 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, περνούσε νικηφόρα από το «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατώντας 2-1. Από τότε όμως, μπόλικο νερό κύλησε στο… αυλάκι και των δύο ομάδων, όπως επιβεβαιώνουν κι οι χθεσινές εξελίξεις στους «Ερυθρόλευκους». Τέσσερις μήνες μετά, οι δύο τους αντάμωσαν ξανά, αυτήν τη φορά στο γήπεδο της Τούμπας για την 21η αγωνιστική. Ο «Δικέφαλος» ήταν κατά πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά δε σκόραρε. Για την ακρίβεια κανείς εκ των δύο δεν το κατάφερε μένοντας στο 0-0.

Και τώρα ανταμώνουν εκ νέου σ’ ένα κρίσιμο – για τη συνέχεια – σταυροδρόμι με τη νίκη να μοιάζει απαιτητή και για τους δύο προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για τις υψηλές προσδοκίες που τρέφουν. Σ’ αυτήν όμως την ιδιόρρυθμη κατάσταση των PlayOff, ένα άλλο κύριο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τ’ ότι το κάθε αποτέλεσμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα άλλα δύο της κάθε αγωνιστικής. Για παράδειγμα, μια ισοπαλία μπορεί να μη δώσει τίποτα, μπορεί όμως και να κρατήσει μια ομάδα «ζωντανή» στο κυνήγι των στόχων της. Συνεπώς…. όλα παίζουν ρόλο, όλα έχουν συνεκτικότητα μεταξύ τους και – ναι – κάθε βαθμός έχει μεγάλη αξία.

Ο ΠΑΟΚ που θα βρεθεί σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» χαρακτηρίζεται από μια μεν αλλά σημαντική επιστροφή. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, έχοντας εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής, επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας του, με το κενό της απουσίας του την περασμένη Κυριακή ν’ αποδεικνύεται δυσαναπλήρωτο. Στο ιατρικό δελτίο υπάρχουν πλέον μόνον τα ονόματα των Κεντζιόρα και Κούρτιτς. Ο Νάσμπεργκ πλέον είναι υγιής αλλά ανέτοιμος, όπως επίσης κι ο Λύρατζης. Ο Μπίσεσβαρ επέστρεψε αλλά έμεινε εκτός, μαζί με τον Κάργα.

Το πνεύμα δόθηκε μέσα από την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη χθες το βράδυ προς την ομάδα. Είναι δύο «λαβωμένες» ομάδες, που η μία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την ψυχολογία της άλλης για να πετύχει τον σκοπό της.

Ο χρόνος ανάμεσα στα δύο ματς ήταν σύντομος, μόλις τρεις ημέρες. Όμως κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Μία στα χαφ, με τον Ντάντας να παίρνει τη θέση του Σβαμπ και μία μεσοεπιθετικά, με τον Τάισον να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να ξεκινήσει. Ίδωμεν…. Λίγες ώρες απέμειναν πλέον κι όλα τα ερωτήματα θ’ απαντηθούν στο χορτάρι….

Keywords
Τυχαία Θέματα