ΠΑΟΚ: Η σύγκρουση των φορμαρισμένων «Δικεφάλων»

ΠΑΟΚ: Η σύγκρουση των φορμαρισμένων «Δικεφάλων» ageorgiΚυρ, 01/24/2021 - 14:08

Απόψε στις 19.30 (Novasports1HD) στο γήπεδο της Τούμπας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους με πρόσκαιρο «έπαθλο» τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.    

Αμφότερες οι ομάδες «τρέχουν» τα δικά τους νικηφόρα σερί με διαδοχικές νίκες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο αποδεικνύοντας πως βρίσκονται σε ανοδική

πορεία, έχοντας αφήσει στην άκρη τα προβλήματα που τις ταλάνιζαν κι έχοντας ως λογικό στόχο να συνεχίσουν ανάλογα. Σημαντική κοινή παράμετρος η σημαντική πρόοδος που έχουν παρουσιάσει στην ανασταλτική τους λειτουργία διορθώνοντας πολλά από τα μέχρι τώρα κακώς κείμενα που τους κόστισαν σημαντικά σ’ επίπεδο αποτελεσμάτων και βαθμών.   

Ακόμη ένα κοινό στοιχείο για τις δύο επικείμενες αντιπάλους είναι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, σαφώς πιο πρόσφατη χρονικά αυτήν της «Ένωσης». Κινήσεις που άλλαξαν και συνεχίζουν ν’ αλλάζουν το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων με τ’ αποτελέσματα να έχουν φανεί ήδη. Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία σημείωσαν δύο εντυπωσιακές νίκες επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο για το Πρωτάθλημα κι επί της ΑΕΛ στην Τούμπα για το Κύπελλο, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο με συνεχής πίεση, δημιουργία πληθώρας ευκαιριών κι αξιοποίηση των στημένων φάσεων.   

Στον αντίποδα, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ έχουν ανακτήσει τον αμυντικό τους προσανατολισμό σε ένα καλά προετοιμασμένο «έδαφος» από την προηγούμενη θητεία του Ανδαλουσιανού τεχνικού στην ομάδα, ταυτόχρονα με την αναδιάρθρωση του ρόστερ μέσα από τις επιλογές της νέας τεχνικής ηγεσίας που όπως φαίνεται έχει επίδραση και στις υποθέσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών της ομάδας το μέλλον των οποίων έμοιαζε αβέβαιο μέχρι πρότινος. Κατά συνέπεια το κίνητρο, ομαδικό και ατομικό υπάρχει και είναι ισχυρό προσδίδοντας επιπλέον ενδιαφέρον στις παραδοσιακά αξιόλογες μονομαχίες των δύο στο πέρασμα των ετών.   

Στον ΠΑΟΚ, σ’ εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ξεκαθαρίσματος στο έμψυχο ρόστερ της ομάδας με τον Εσίτι να έχει αποχωρήσει ως δανεικός στην τουρκική Γκιοζτεπέ, όπως έγινε και με τον Μπίσεσβαρ στον Απόλλωνα Λεμεσού κι όπως καταβάλλεται προσπάθεια να συμβεί – και – με τον Τσόλακ κι όχι μόνον. Την ίδια στιγμή σ’ εξέλιξη βρίσκεται η αντίστοιχη ενίσχυσης με χτες να γίνεται γνωστή η συμφωνία με τον 32χρονο Γιαπωνέζο, Σιντζίν Καγκάβα που αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις και τη διαδικασία υποβολής στις καθιερωμένες ιατρκές εξετάσεις αλλά και μ’ αυτήν του 22χρονου διεθνή Βόσνιου μεσοεπιθετικού της Ράντνικ, Βλαντιμίρ Μπράντονιτς, μια κίνηση περισσότερο επένδυση για το μέλλον παρά για το άμεσο μέλλον.   

Την ίδια στιγμή αναμένονται τ’ αποτελέσματα των δράσεων για τις θέσεις του αριστερού οπισθοφύλακα και του αμυντικού χαφ. Αυτά όμως μπορούν να περιμένουν σε αντίθεση με τον αποψινό αγώνα. Μια αναμέτρηση το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά εν όψει της συνέχειας κι ειδικά για τους γηπεδούχους που τρεις ημέρες μετά θα βρεθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με νωπές τις εντυπώσεις από την πρόσφατη, ισόπαλη αναμέτρησή τους στην Τούμπα.   

Από την πλευρά του Πάμπλο Γκαρσία δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, κάτι που σημαίνει πως μπροστά από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα βρεθούν, στην άμυνα οι Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Νίλσεν-Περέιρα ή αν ξεκινήσει ο Ροντρίγκο δεξιά θα μεταφερθεί ο αρχηγός του «Δικεφάλου» και γεννεθλιάζων σήμερα στο αριστερό άκρο. Σβαμπ κι Ελ Καντουρί έχουν τον πρώτο λόγο για τις δύο θέσεις στα χαφ, με τον Ντόουγκλας ν’ ακολουθεί σε υποψηφιότητα. Μεσοεπιθετικά η τριπλέτα Αντρίγα Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Τζόλης δεν αλλάζει, όπως επίσης κι αυτήν της παρουσίας του Κρμέντσικ στην κορυφή της επίθεσης.   

Συγκέντρωση, αποφασιστικότητα κι αποτελεσματικότητα αναμένονται να είναι οι βασικοί τομείς που θα παίξουν τον πλέον καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του νικητή που αναμφίβολα θα κομίσει σημαντικό – κυρίως – ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ...      

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη σπουδαία αποψινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα και τις εξίσου σημαντικές μεταγραφικές εξελίξεις.
Article publish on Κυρ, 01/24/2021 - 14:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα