ΠΑΟΚ: Η αποστολή ανάγκης, αυτοί που πρέπει να βγουν μπροστά και ο υψηλός βαθμός δυσκολίας

Σήμερα στις 18.15 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον ΟΦΗ ολοκληρώνοντας έναν πρώτο κύκλο σημαντικών αγώνων.

Την αισιοδοξία που δημιουργούν οι τέσσερις διαδοχικές, εκτός έδρας νίκες μετριάζει η πληθώρα – και μάλιστα σημαντικών – απουσιών που μετράει το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, πηγαίνοντας ν’ αντιμετωπίσει έναν ικανό αντίπαλο, σε μια δύσκολη έδρα, που συνολικά ως τώρα μετράει μόνον ισοπαλίες.

Τέιλορ, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο,

Ελ Καντουρί, Μουργκ, Καγκάβα, Ολιβέιρα έχουν μείνει εκτός αποστολής κι ο Ρουμάνος τεχνικός μαζί με τους ποδοσφαιριστές του καλούνται να βρουν λύσεις και να παρουσιάσουν ένα πειθαρχημένο όσο κι αποτελεσματικό σύνολο προκειμένου να υπερκεράσουν τον συγκεκριμένο αγωνιστικό σκόπελο για να πάνε με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Σε μια ιδιαίτερη ημέρα για τον «Δικέφαλο» καθώς σήμερα το πρωί τελέστηκε στα Τέμπτη το ετήσιο μνημόσυνο των έξι αδικοχαμένων οπαδών που έφυγαν από το ζωή στις 4 Οκτωβρίου του 1999 σε δυστύχημα.

Αυτοί που καλούνται να βγουν μπροστά

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το … «βάρος» πέφτει κατά κύριο λόγο σε όλους όσοι είχαν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στην ισοπαλία της περασμένης Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Παρότι πήραν χρόνο συμμετοχής περνώντας ως αλλαγές στο ματς στο δεύτερο μέρος, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι είναι αυτοί που καλούνται να βγάλουν περισσότερη ενέργεια, να επιδείξουν «καθαρό» μυαλό και να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους, που προέρχονται από μια σειρά διαδοχικών αναμετρήσεων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στοιχείο που δεν έχουν για να τους επιβαρύνει οι γηπεδούχοι.

Την ίδια ώρα απαιτείται απόλυτη προσοχή και συγκέτρωση στην άμυνα, εκεί όπου τα λάθη – και πάλι – έχουν κοστίσει. Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια θα κληθούν να πλαισιώσουν την εν λόγω γραμμή αλλά εξίσουν καίριο ρόλο στην εν γένει λειτουργεία θα κληθούν να παίξουν τόσο τα χαφ (σ.σ. Κούρτιτς-Σβαμπ) όσο κι οι ακραίοι της μεσοεπιθετικής γραμμής (σ.σ. Μπίσεσβαρ-Ζίβκοβιτς). Είναι γεγονός πως η ομάδα περιμένει πολλά περισσότερα από συγκεκριμένους ποδοσφαριστές, όπως οι Ζίβκοβιτς-Μιτρίτσα, παρά τα δύο γκολ που μετράει ως τώρα ο Ρουμάνος εξτρέμ.

Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για να προκύψει κάτι θετικό θα πρέπει κι οι υπόλοιποι (σ.σ. Ντόουγκλας-Σφιντέρσκι) να συνδράμουν στην ανασταλτική λειτουργία, ακριβώς όπως το έπραξαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ. Οι Κρητικοί διαθέτουν ένα σύνολο που μπορεί και διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο, προσαρμόζεται στο παιχνίδι του και επενδύει στην αξιοποίηση των αδυναμιών του. Μπορεί να έχουν μόνον ισοπαλίες ως τώρα αλλά βλέποντας τις ομάδες που αντιμετώπισαν (σ.σ. Άρη εκτός, ΑΕΚ εντός, ΠΑΣ εκτός και Αστέρα Τρίπολης εντός) γίνεται κατανοητή η δυναμκή κι οι δυνατότητές τους.

Αρκετά ερωτηματικά λοιπόν, κυρίως για την εικόνα που θα παρουσιάσει ο «Δικέφαλος» απόψε αλλά απομένουν ελάχιστες ώρες για ν’ απαντηθούν. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη …   

Keywords
Τυχαία Θέματα