ΠΑΟΚ: Δύο εβδομάδες, τρία ματς, μία σεζόν…

Μετά τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα κι αυτό το διήμερο, η 9η και προτελευταία αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League θα διεξαχθεί απόψε στις 21:00, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στον Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο).

Για τον «Δικέφαλο» ο στόχος της κατάκτησης της 3ηςθέσης προϋποθέτει ίδια ή καλύτερη συγκομιδή βαθμών με τον – προπορευόμενο κατά τρεις βαθμούς – Ολυμπιακό,

που την ίδια ώρα θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Είναι σαφές πως η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του καθώς σε περίπτωση συνδυασμού αποτελεσμάτων, η τελευταία αγωνιστική και το ματς με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας την προσεχή Κυριακή θα είναι τυπική διαδικασία.

Για τη σημερινή αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ όχι μόνον δεν έχει επιστροφές από το…. μέτωπο των τραυματιών αλλά μετρά και μία – επιπλέον – απώλεια μετά το πρόβλημα που ανέκυψε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον Νέλσον Ολιβέιρα όταν κι αποχώρησε με τη διάγνωση να κάνει λόγο για κάκωση στην ποδοκνημική θέτοντας εν αμφιβόλω την παρουσία του γενικώς για το υπόλοιπο της σεζόν, ανάλογα με την αντίδραση του οργανισμού του στη θεραπεία που ακολουθεί.

Εκτός παραμένουν – φυσικά – ο Νάρεϊ, οι Σάστρε, Ίνγκασον, Ντόουγκλας, Τάισον αλλά κι οι Κούρτιτς, Μουργκ, ενώ σε αποστολή επιστρέφει μετά από καιρό ο Μιχαηλίδης. Σημαντικές απουσίες θα έχει κι ο Βόλος, με τους Σιέλη, Τσιρίνος, Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς και τον τιμωρημένο Ντέλετιτς να μην υπολογίζονται για την επικείμενη αναμέτρηση.

Απαλλαγμένη από το όποιο άγχος η ομάδα της Μαγνησίας, καθώς γι’ αυτήν έχουν όλα κριθεί αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, ειδικά για όποιον αντίπαλό της κάνει το λάθος, χαλαρώσει και την υποτιμήσει.

Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας παραμένουν τα ίδια, ήτοι συγκέντρωση, προσπάθεια, αποτελεσματικότητα και τύχη. Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως μετά την εντός έδρας νίκη επί του Άρη και την εκτός έδρας ισοπαλίας με τον Παναθηναϊκό, βρήκε σημαντικότατα ψήγματα αυτοπεποίθησης που καιρό τώρα αποζητούσε επανιδρύοντας βάσιμους άξονες αισιοδοξίας για ένα φινάλε αντάξιο των στόχων του αλλά και των προσδοκιών των ανθρώπων του, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Όλα δείχνουν πως ο Ρουμάνος τεχνικός θα παρουσιάσει ένα σύνολο μ’ ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το αντίστοιχο της περασμένης Τετάρτης, κάτι που σημαίνει πως θέση στο 4-2-3-1 θα πάρουν οι Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες. Στα χαφ μάλλον θα παραμείνει το δίδυμο Φ. Σοάρες-Ντάντας, μεσοεπιθετικά θα ξεκινήσουν οι Άντρια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης ο Τόμας.

Το ζητούμενο είναι ο έλεγχος του ρυθμού του αγώνα, η κατοχή της μπάλας, η πρωτιά στις δεύτερες μπάλες και το γρήγορο γκολ που θ’ αποφορτίσει άπαντες από την πίεση. Μια αγωνιστική εξίσωση, τις λεπτομέρειες της οποίας εξήγησε αναλυτικά η τεχνική ηγεσία στους ποδοσφαιριστές μαζί με τη σημασία αυτής της αναμέτρησης μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν. Η μέρα διεξαγωγής του αγώνα, λειτουργεί αποτρεπτικά για τον κόσμο που ήθελε να ταξιδέψει στον Βόλο χθες προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας αλλά το σύνολο του «Δικεφάλου» έχει μάθει για τα καλά να ζει με τα κάθε λογής απρόοπτα προβλήματα, καιρό τώρα….

Keywords
Τυχαία Θέματα