Πάει Ρώμη ο Καρλίτο και ως Νο1 στο Παρίσι

08:37 8/5/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Κάρλος Αλκαράθ έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην πρώιμη επαγγελματική του καριέρα, υπερασπιζόμενος τον τίτλο του πρωταθλητή στο Mutua Madrid Open.

Με τη δύσκολη νίκη επί του Στρουφ στον τελικό της Κυριακής, ο 20χρονος Ισπανός έγινε μόλις ο 6ος νεαρότερος τενίστας που φτάνει τους 10 τίτλους καριέρας στην Open Era, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε ιερά ονόματα του παγκοσμίου τένις. Ο Καρλίτο βρίσκεται πίσω μόνο από τους 19χρονους: Ματς Βιλάντερ, Ράφαελ Ναδάλ, Μπιορν Μποργκ, Αντρέ Αγκάσι και Μπόρις Μπέκερ.

Quickest To

10 Tour-Level Titles (Open Era)

 Player Age 1) Mats Wilander 19 2) Bjorn Borg 19 3) Rafael Nadal 19 4) Boris Becker 19 5) Andre Agassi 19 6) Carlos Alcaraz 20

Ο Αλκαράθ έχει έναν ακόμη σημαντικό τίτλο που ωστόσο δεν μετράει στη συνολική συγκομιδή, όταν κατέκτησε το NextGen ATP Finals 2022.

Mε την κατάκτηση του 4ου Masters τίτλου της καριέρας του και τη διαφαινόμενη συμμετοχή του στο Masters της Ρώμης, ο Κάρλος Αλκαράθ θα επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αμέσως μετά το Internazionali BNL d’Italia στις 22 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Γαλλικού Όπεν.

Ο Αλκαράθ που δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Ρώμη, χρειαζόταν να κατακτήσει τον τίτλο στη Μαδρίτη και απλά να παίξει έναν αγώνα στην Αιώνια Πόλη, για να ξεπεράσει και πάλι τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της ATP, ανεξαρτήτου πορείας του Νόλε στην Ιταλική μεγαλούπολη.

“Θα είναι η πρώτη μου φορά στη Ρώμη. Θέλω πραγματικά να παίξω εκεί. Μου έλειψε πέρυσι που δεν έπαιξα στο τουρνουά στο οποίο ανυπομονούσα να αγωνιστώ από παιδί. Δεν ξέρω πως θα είναι στη Ρώμη. Δεν ξέρω πως θα νιώσω αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω. Θα είναι φανταστική να παίξω μπροστά στο Ιταλικό κοινό ξανά” είπε ο Αλκαράθ.

The post Πάει Ρώμη ο Καρλίτο και ως Νο1 στο Παρίσι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα