ΠΑΟΚ: Χωρίς ανάσα …. (pics&vid)

Παρασκευή απόγευμα η αποστολή του ΠΑΟΚ, που πήρε και πανηγύρισε την πρόκριση στη Γάνδη για τους «8» του Europa Conference League, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και – σχεδόν – σαράντα οκτώ ώρες μετά επιστρέφει στα της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, αντιμετωπίζοντας στις 19:30, την ΑΕΚ

στο ΟΑΚΑ.

Δύο ομάδες που γνωρίζονται αρκετά καλά, αρκεί ν’ αναλογιστεί κανείς πως αυτήν είναι η τέταρτη φορά που αναμετρώνται μέσα στο τρέχον έτος. Προηγήθηκαν τα δύο ματς Κυπέλλου για την προημιτελική φάση (σ.σ. 0-0 στην Τούμπα και 1-2 στο ΟΑΚΑ) κι ο αγώνας πρωταθλήματος στην έδρα της «Ένωσης» πριν από δέκα οκτώ ημέρες (σ.σ. 1-1).

Η σημαντικότερη αντιξοότητα

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει αήττητη στα τελευταία δέκα ματς στο «Σπύρος Λούης» κόντρα στους «Κιτρινόμαυρους» έχοντας οικοδομήσει μια αξιοπρόσεκτη παράδοση που ναι μεν δημιουργεί αίσθηση αλλά λίγη σημασία όσον αφορά αυτό καθ’ αυτό το νέο αγωνιστικό τους ραντεβού.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βγάλει ένα πρόγραμμα δέκα πέντε αγωνιστικών υποχρεώσεων για το Πρωτάθλημα δίχως να υποστεί ήττα χάρη στη διαχείριση με την οποία μπόλιασε τις υποχρεώσεις της ομάδας του ο 53χρονος Ρουμάνος τεχνικός. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι πως μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σ’ αυτήν τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχοντας χάσει με σοβαρό τραυματισμό τον Γιάννη Μιχαηλίδη και περιμένοντας να πληροφορηθεί τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, που αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό στην ανάπαυλα του ματς με τη Γάνδη, την περασμένη Πέμπτη.

Η επιστροφή και το …. άγνωστο

Ταυτόχρονα, στο ήδη υπάρχον ένα κρούσμα κορωνοϊού που ανιχνεύθηκε την περασμένη Τρίτη, ήρθαν χθες να προστεθούν άλλα δύο, χάνοντας σημαντικές επιλογές για την αποψινή αναμέτρηση. Αυτός είναι κι ο λόγος που επιστρατεύτηκε ο Φερνάντο Βαρέλα, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε τεθεί στο περιθώριο και προπονούνταν με τη Β’ ομάδα, όπως επίσης κι ο λόγος για τον οποίο δεν ανακοινώθηκε αποστολή μετά το πέρας της χθεσινής προπόνησης.

Ο Φερνάντο Βαρέλα στο πλαίσιο της προπόνησης του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρίαπηγή: PAOKfc.gr

Ουσιαστικά μ’ αυτήν τη μία προπόνηση προετοιμάστηκε η ομάδα για το σημερινό ματς, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει μεγάλη και σημαντική ανάγκη για τους βαθμούς, όντας εννιά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ κι έχοντας Άρη και Παναθηναϊκό ν’ ακολουθούν από κοντά.

Αν υπάρχει ένα σίγουρο κι αδιαμφισβήτητο δεδομένο για τους ποδοσφαιριστές των «Ασπρόμαυρων» είναι η εξαιρετική ψυχολογία. Απόρροια – και – της νίκης-πρόκρισης στο Βέλγιο αλλά και γενικότερα της όλης πορείας που έχει διαγράψει η ομάδα από τον Δεκέμβριο και μετά συμμετέχοντας σε τρεις διοργανώσεις. Μια ευφορία βέβαια που συνδυάζεται κι από κόπωση από τις διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις ανά τρεις-τέσσερις ημέρες.

Το …. σύνθημα

Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα του κ. Λουτσέσκου το βράδυ της Πέμπτης στ’ αποδυτήρια της «Ghelamco Arena» όταν μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του, τους είπε πως «έχουμε ακόμη ένα ματς, την Κυριακή. Μετά θα ξεκουραστείτε». Γνωρίζει καλύτερα από όλους πως άπαντες έχουν υπερβάλλει εαυτόν και βρίσκονται στα όριά τους αλλά αυτήν είναι η πραγματικότητα ενός συνόλου με υψηλές βλέψεις και διάθεση να πρωταγωνιστεί.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ με το γνωστό του 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη στην εστία, στην άμυνα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, τους Τσιγγάρα, Κούρτιτς ως δίδυμο στα χαφ, τους Αν. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά στη μεσοεπιθετική γραμμή και τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια ….  

Keywords
Τυχαία Θέματα