ΠΑΟΚ-Άρης 82-76: «Διπρόσωπος» νικητής με την δύναμη του κόσμου του (video)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε (82-76) τον “αιώνιο” αντίπαλο του, Άρη, στο κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 7η αγωνιστική της Basket League, ισοβαθμώντας μαζί του, με ρεκόρ 4 νίκες και 3 ήττες. Ο Κένταλ Σμίθ πέτυχε καθοριστικό τρίποντο στα 68 δευτερόλεπτα και δυο εύστοχες βολές του Χάρισον, εξασφάλισαν

την νίκη.

O ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέτυχε διπλάσιους πόντους από τον Άρη στο επιμέρους σκορ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με διαφορά 20 πόντων. Η κυριότερη αιτία στην διαμόρρφωση αυτής της διαφοράς, ήταν τα περισσότερα ριμπάουντ που εξασφάλισαν οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα στην άμυνα τους και δεν επέτρεψαν ανανεώσεις άστοχων επιθέσεων του Άρη. Σανόγκο και Γκάλινατ ήταν οι αξιόπιστες απειλές του Άρη για το καλάθι του ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχαν την απαραίτητη…συνδρομή των άλλων συμπαικτών τους που ήρθαν από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο ομαδικά στην άμυνα και είχε εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, καθώς μέχρι το 31′, οι παίκτες του Φώτη Τακιανού, είχαν αστοχήσει μόλις σε 7 σουτ από τα 29 που επιχείρησαν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης κέρδισε το επιμέρους σκορ με 14-25, λόγω της αμυντικής βελτίωσης του, αλλά και της αδυναμίας του ΠΑΟΚ να συνέχιζε με τον ίδιο υψηλό ρυθμό. Ο τραυματισμός του Σανόγκο στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, αποδείχτηκε καθοριστικός για τον Άρη που συνέχισε την αντεπίθεση και στα 5 πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου.

Ο τραυματισμός του Σανόγκο

Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν, μόλις, τρείς πόντους από εύστοχες βολές του Σμιθ και του Χάρισον και ενώ είχε πλησιάσει μέχρι τους δυο πόντους (68-66 με καλάθι του Γκάλινατ), δεν “προσπέρασε” στο σκορ, αλλά ύστερα από καλάθι του Άλστον (το πρώτο στην τελευταία περίοδο), είχε… έλλειμα 5 πόντων στο σκορ (73-68).

Στο 2’17” πριν απο την λήξη, ο Κατσίβελης διαμόρφωσε το 73-70 και ο Άλστον το 77-72, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τις κατάλληλες επιθετικές λύσεις από τον Σμιθ και τον Χάρισον.

Το τρίποντο του Σμίθ

Δεκάλεπτα: 30-22, 54-34, 68-59, 82-76

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα