ΠΑΟΚ: Oταν ο Σαμάτα πρόλαβε το… “10” από τον Πέλκα

Ο Άλι Σαμάτα είναι πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ με τον Δικεφάλο να ανακοινώνει την απόκτηση του Τανζανού επιθετικού.

Ο Σαμάτα κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα πράγματα που είπε στις λιγοστές δηλώσεις που είχε κάνει στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” (καθώς τότε δεν είχε ακόμη επισημοποιηθεί η μετεγγραφή του) ήταν το ότι έχει μιλήσει με τον Πέλκα για τον ΠΑΟΚ.

Η γνωριμία και η φιλία των δύο παικτών αρχίζει το φθινόπωρο του 2020 όταν αμφότεροι είναι στις μετεγγραφές της Φενέρμπαχτσε.

Ο Πέλκας πάει εκεί από τον ΠΑΟΚ και ο Σαμάτα από την Αστον Βίλα. Το Νο10 ήταν το πρώτο που… ένωσε -χωρίζοντας- τους δύο παίκτες.

Ο Σαμάτα ανακοινώθηκε από τη Φενέρμπαχτσε τον Σεπτέμβριο και ο Πέλκας λίγες μέρες αργότερα, αρχές Οκτωβρίου.

Ο Σαμάτα πρόλαβε και πήρε το Νο10 από τον Πέλκα.

Μάλιστα, ο Πέλκας τότε είχε κάνει και σχετικές δηλώσεις για αυτό, στο περιθώριο της παρουσίασής του από τη Φενέρμπαχτσε. Ο Πέλκας είχε πάρει το Νο14.

Είχε πει ότι ήθελε να πάρει το Νο10. “Θα το φοράει όμως ο Σαμάτα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Στο κάτω-κάτω, δεν παίζουν οι αριθμοί. Το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο. Το “14” ‘ή το “10” δεν είναι πρόβλημα για μένα”, είχε πει, μεταξύ άλλων, ο Πέλκας.

Οι δύο παίκτες στη συνέχεια γνωρίστηκαν καλύτερα και στη σεζόν 2020-2021 είχαν την κύρια συνεργασία τους στη Φενέρμπαχτσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα