ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Ντέρμπι... θρίλερ

ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Ντέρμπι... θρίλερndaoutisΚυρ, 03/07/2021 - 21:29

Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 στο ντέρμπι της Τούμπας, αλλά η επιμονή των παικτών του ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε καθώς οι γηπεδούχοι μέχρι το τελευταίο λεπτό κυνήγησαν το σκορ και κατάφεραν να φύγουν από το γήπεδο με την ισοπαλία με δύο τέρματα που πέτυχαν στο 88΄ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πρωταγωνβιστής και στίς δύο περιπτώσεις ο Ινγκασον καθώς στην μεν πρώτη πέτυχε

το γκολ, στη δε δεύτερη κέρδισε το πέναλτι από τον Μπουσέ δίνοντας την ευκαιρία στον Βιεϊρίναι να ισοφαρίσει 

 


Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες 

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον Άρη ο ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία στερήθηκε των υπηρεσιών του Χρήστου Τζόλη που λόγω ίωσης έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Ζίφκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Τους Ινγκασον – Βαρέλα σε ρόλο στόπερ και τους Ροντρίγκο (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας.
Μπροστά από την τετράδα αγωνίστηκαν οι Τσινγκάρας – Σβαμπ, ο Καγκάβα ρε ρόλο επιτελικού, αριστερά του ο Ουάρντα, δεξιά του Ιάπωνα ο Α. Ζίφκοβιτς και προωθημένος ο Κρμέντσικ.

Ο Άκης Μάντζιος άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Κουέστα (μετά την άστοχη ενέργεια του στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό) και έδωσε τα γάντια του βασικού στον Μπουσέ. Ο Έλληνας προπονητής παρέταξε την ομάδα του με το… κλασικό 4-2-3-1.
Στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν ο Σάκιτς (αριστερά) με τον Σούντγκρεντ (δεξιά) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ροζ – Δεληζήση.
Σάσα και Τζέγκο κάλυψαν τις θέσεις των ανασταλτικών χαφ, επιτελικός ο Μπερτόγλιο, Γκάμα στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Μπρούνο δεξιά και στην κορυφή ο Μαντσίνι   

Το πρώτο ημίχρονο
Ο Άρης μπήκε πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να απειλήσει στο 17΄, όταν ο Μπερτόγλιο από τα δεξιά έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας για τον αμαρκάριστο Γκάμα, ο Πορτογάλος σούταρε απ΄ ευθείας αλλά ο Ζίφκοβιτς ενστικτωδώς απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 26΄ οι «κίτρινοι» βρέθηκαν εκ΄ νέου σε θέση βολής, αλλά αυτή τη φορά δεν αστόχησαν.
Από το σουτ του Γκάμα, ο Ζίφκοβιτς θα απομακρύνει την μπάλα που έφτασε στον Μαντσίνι και από εκείνον στον Μπερτόγλιο που καραδοκούσε (αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ) για να βάλει τον Άρη μπροστά στο σκορ (0-1).
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία στο χώρο του κέντρου. Οι πάσες του Καγκάβα είχαν συνήθως αποδέκτες τους μεσο - αμυντικούς του Άρη (Σάσα- Τζέγκο – Ρόζ) που με γρήγορες τοποθετήσεις  έπεφταν πρώτοι στην μπάλα, ενώ οι επελάσεις των Ουάρντα – Βιειρίνια από τα αριστερά, σταματούσαν επάνω στον σχεδόν αλάνθαστο Σούντγρκεν.

Το β΄ ημίχρονο

Ο Πάμπλο Γκαρσία επιλέγει στην αρχή του β΄ μέρους να ρίξει στον αγώνα τον Σιντέρφσκι επιλέγοντας να αποσύρει τον Καγκάβα. Ο Ουρουγουανός επιλέγει πλέον να παίξει με δύο επιθετικούς, αλλάζοντας το αρχικό σχήμα.
Πράγματι οι γηπεδούχοι μπαίνουν πιέζοντας τα καρέ του Μπουσέ, ενώ ο Άκης Μάντζιος θα βγάλει από το γήπεδο τον Μπρούνο για να περάσει στη θέση του τον Μάνο και ο Μαντσίνι θα παίξει πλέον πίσω από τον επιθετικό των «κιτρινόμαυρων». Ο ΠΑΟΚ πίεσε στα πρώτα λεπτά αλλά χωρίς να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Άρη.
 
Παρ΄ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ στο 69΄  με τον Μάνο κάνει (0-2) . Ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Γκάμα που αρχικά γίνεται αποδέκτης θα προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να πλασάρει τον Ζίφκοβιτς που διώχνει και ο Μάνος που παίρνει το ριμπάουντ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
   
Στο 77΄ Σίλβα και Ζίφκοβιτς διεκδικούν την μπάλα στην περιοχή, ο διαιτητής αρχικά δίνει πέναλτι αλλά το ακυρώνει μέσω VAR

Στο 82΄ σε άδεια εστία ο Μάνος δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς από το σώμα του Βιεϊρίνια κερδίζει απλώς ένα... κόρνερ και στο 84΄ ο Δεληζήσης ως από μηχανής Θεός διώχνει με το κεφάλι επάνω στην νοητή γραμμή από το σουτ του Βαρέλα. 

Στο 87΄ ο Ίνγκασον έκανε το 1-2 και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι καθώς ο Μπουσέ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα ρίχνει στο έδαφος τον Ίνγκασον (ένα πέναλτι για το οποίο διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι). Ο Βιειρίνια από τα 11 μέτρα διαμορφώνει το τελικό 2-2

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι "κίτρινοι" φεύγουν χωρίς να πάρουν τη νίκη, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έστω και στο... παρά πέντε έσωσε τον βαθμό. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο (80΄ Μπάμπα), Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Τσινγκάρας, Σβαμπ (80΄ Ελ Καντουρί),  Καγκάβα  (46΄ Σιντέρφσκι), Α. Ζίφκοβιτς, Ουάρντα, Κρμέντσικ


Άρης: Μπουσέ, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόζ, Σάσα (88΄ Γκάνεα), Τζέγκο, Γκάμα (71΄ Κάτσε),  Μπρούνο (54΄ Μάνος), Μαντσίνι (88΄ Μπεναλουάν), Μπερτόγλιο (71΄ Σίλβα)


Διαιτητής: Μαρτσίνιακ 
Βοηθοί: Σοκολίντσκι, Λιστίεβιτς
4ος: Βάτσιος
VAAVAR: Γκιλ 
AVAR: Μωϋσιάδης

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι είχε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Τελικό αποτέλεσμα 2-2 με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν τη μάχη τους για την 2η θέση Article publish on Κυρ, 03/07/2021 - 21:29 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα